California Clinton için giderek zorlaşıyor

California Clinton için giderek zorlaşıyor

California önseçimleri önümüzdeki salı günü yapılacak. Demokrat Parti içindeki başkanlık yarışı için California kritik öneme sahip.

Eyaletler içinde en fazla delege sayısına sahip olan California’da Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarından kimin kazanacağı kamuoyu desteği ve partide birlik adına ciddi önem arz ediyor.

Başkan aday adayı Hillary Clinton, büyük olasılıkla partinin başkan adaylığını kazanacak isim olarak görülüyor. Ancak herşey bununla bitmiyor. 8 Kasım’daki başkanlık seçimlerinde muhtemel rakibi olacak olan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’a karşı üstün gelebilmesi için öncelikle parti içinde birliği sağlamaya ihtiyacı var. 

Clinton, California’da galip gelirse rakibi Senatör Bernie Sanders’ın taraftarlarını 8 Kasım genel başkanlık seçimlerinde desteğini alması daha kolay olacak. Aksi durumda ise Temmuz ayındaki kurultayda başkan adayı ilan edilse dahi Clinton, Sanders’ın galibiyetleri gölgesi altında kalacak. Bu da Kasım’daki seçimde partili seçmeni sandığa götürmeye gönülsüz kılacağı tahmin ediliyor.

Field Poll adlı kurumun yaptığı araştırmaya göre California önseçimlerinde Clinton rakibinin az da olsa önde görünüyor. Ankete göre Clinton seçmenin 45’ini Sanders ise yüzde 43’ünü alacağı öngörülüyor. Deneklerin yüzde 12’sinin hala kararsız olduğu belirtildi.

Geçen ay aynı şirket tarafından yapılan kamuoyu yoklamasında Clinton Sanders’ın 6 puan önünde görünüyordu.

Dün açıklanan NBC News/Wall Street Journal (WSJ)/Marist’in ortak anketinde de Clinton oyların yüzde 49’unu alırken Sanders yüzde 47 olarak tespit edilmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.