Bush’un eski bakanı Clinton’a destek açıkladı

Bush’un eski bakanı Clinton’a destek açıkladı

ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti içindeki rahatsızlık bir türlü son bulmuyor.

Parti’nin başkan adayı olarak önseçimi kazanan Trump, daha sonra partisinin genel kurulunda resmen başkan adayı olarak ilan edilmesine karşın hala önde gelen bazı muhafazakarlar tarafından kabullenilmiş bir isim değil.

Geçmişte Cumhuriyetçi Partili hükümette görev almış bakan, danışman ya da büyük işadamları gibi birçok seviyeden insan bu seçim döneminden Trump’tan dolayı yıllardır destekledikleri partilerine oy vermeyeceklerini açıklamıştı. Bu kervana son olarak George W. Bush hükümetinde ticaret bakanı olan Carlos Gutierrez katıldı.

Gutierrez 8 Kasım başkanlık seçiminde Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton’ı destekleyeceğini bildirdi. Eski bakan Gutierrez, “Hillary Clinton çok deneyimli birisi, hep bu çevrede oldu, sistemin nasıl çalıştığını bilen birisi. Kanatim odur ki; Clinton iyi bir başkan olacak’’ dedi.

CNN televizyonunda ‘‘State of Union’’ programına katılan Gutierrez, burada ilk defa oyununun rengini açıkladı. Eski bakan, “Eğer başkan adayı Jeb Bush olsaydı o zaman onu desteklerdim. Ama şimdi en iyi seçenek Hillary. Ben Donald Trump’ın bu ülkeye verebileceği zararlardan korkuyorum’’ diye mensubu olduğu partinin başkan adayını sert bir şekilde eleştirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.