Bush iki haftada 11.4 milyon dolar bağış topladı

Bush iki haftada 11.4 milyon dolar bağış topladı

Cumhuriyetçi Parti’den (GOP) başkan aday adaylığını açıklayanlar içinde seçim kampanyasına en fazla bağış toplayan isim Jeb Bush oldu.

Jeb Bush’un başkan aday adaylığını açıklamasından 16 gün sonra seçim kampanyası için 11 milyon 400 bin dolar topladığı açıklandı. GOP içindeki diğer başkan adaylarının hiçbirinin bu kadar kısa sürede bu denli yüklü bağış toplayamadığı görüldü.

Politico adlı siyasi haber sitesinin yorumuna göre Jeb Bush’un seçim kampanyasına en büyük yardımın ailesinin tanıdıkları tarafından sağlandığı yorumu yapıldı. Bush’un seçim kampanyasına kişisel yardım yapanların tutarı genel içinde oldukça düşük olduğu görüldü. Bush’un topladığı 11 milyon 400 bin doların yalnızca 368 bin 023 dolarının küçük bağışlarla elde edilen gelir olduğu bilgisi verildi.

Federal Seçim Komisyonu’nun verdiği bilgilere göre, Bush’un kampanyasına daha çok Süper PAC lobileri tarafından sağlanan desteklerle bağış toplandığı görüldü.

Bush adına adaylığını başkan adaylığını açıklamasından aylar önce ‘‘Right to Rise’’ adlı Süper PAC faaliyete geçmişti. Bu lobinin Bush için 6 aylık süre zarfında 103 milyon dolar bağış toplama hedefinin olduğu ifade ediliyor.

Bush, başkan aday adaylığını 15 Haziran’da açıklamamıştı. Bush’un adaylığını açıkladıktan sonraki iki hafta içinde seçim kampanyasına günlük ortalama 714 bin dolar toplamayı başardığı görüldü.

Bush’un bugüne kadar seçim kampanyası için 3 milyon 78 bin 87 dolar harcadığı belirtilirken ellerinde nakit olan miktarın da 8 milyon 351 bin dolar olduğu bilgisi verildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.