Bush: Genel seçimleri kazanmak için ara seçim kaybedilmeli

Bush: Genel seçimleri kazanmak için ara seçim kaybedilmeli

Florida eyaletinin Cumhuriyetçi eski valisi Jeb Bush’tan 2016 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin hevesini kıracak bir yorum geldi.

Bush, 2016’daki genel seçimi kazanabilmek için kasım ayında yapılan ara seçimi Cumhuriyetçilerin kaybetmiş olması gerektiği imasında bulundu. Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 başkanlık seçimlerinde muhtemel aday adayları arasında ismi zikredilen Jeb Bush, “Ara seçim kaybedilmeli ki genel seçim kazanılabilsin” dedi.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi tarafından organize edilen CEO forum adlı etkinlikte konuşan Bush, adaylığı konusunda da yakında “hızlıca” karar vereceğini ifade etti. Kendisinin 2016 için uygun aday olup olmadığı konusunda kararsız olduğunu belirten Bush şöyle konuştu; “Ancak ben ya da başka bir Cumhuriyetçi adayın nasıl seçimi kazanacağını biliyorum. Kazanacak aday toplumu daha fazla harekete geçirecek, daha fazla motive edecek ve sandığa götürecek biri olacaktır… Başkan adayı olacaklar bilirler ki; ara seçimi kaybeden genel seçimi kazanır.”

ABD eski başkanlarından George H. Bush’un oğlu ve yine eski başkanlardan George W. Bush’un kardeşi olan Jeb Bush’un, başkan adayı olması durumunda partisini modernize edeceği yorumları yapılıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.