Bugün, Rubio ile Kasich için ‘kıyamet günü’ olabilir

Bugün, Rubio ile Kasich için ‘kıyamet günü’ olabilir

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayları Marco Rubio ile Ohio Valisi John Kasich için bugün yarışın son günü olabilir.

Bugün ABD başkanlık yarışı için önemli bir viraj. 5 ayrı eyalette yapılacak önseçimler Cumhuriyetçi Parti’de adayı netleştirebilir. Florida’da Rubio, Ohio’da ise Kasich’in kendi evinde partinin en güçlü aday adayı Donald Trump’a kaybetmeleri durumunda yarıştan çekileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Kasich ile Rubio’nun yarıştan çekilmesi yalnızca bu iki başkan aday adayı için değil Cumhuriyetçi Parti’nin yönetimi için de kıyametin kopması anlamına geliyor. Cumhuriyetçi Parti, Trump’ın her geçen gün yarışta güçlenmesinden dolayı rahatsızlığını artık kamuoyu ile açıkça paylaşmaktan çekinmiyor. Trump’ın ardından muhafazakarların ikinci en güçlü başkan aday adayı Texas Senatörü Ted Cruz’a karşı da Cumhuriyetçi Parti yöneticileri mesafeli. Dolayısıyla Rubio ile Kasich’in bugün yarış dışı kalması bir anlamda Cumhuriyetçi Parti’nin karar vericilerinin de önseçimlerde yenilmesi anlamına geliyor.

RUBIO: KASICH’I DESTEKLEYİN

Marco Rubio, Ohio eyaletinde Kasich ile Trump’ın anketlerde başa baş yarışı götürdüğünü belirterek seçmenlerine kendisine değil eyaletin valisine oy vermeleri çağrısında bulundu. Rubio, Trump’ın kazanmasının engellenmesi için dayanışma gerektiğini belirterek, seçmenlerinden sandığa giderek Kasich’e destek vermeleri çağrısında bulundu.

Illinois, Missouri ve Kuzey Carolina’da da önseçime gidecek olan Cumhuriyetçiler’de favori isim Trump. Yalnızca Ohio da kaybetme ihtimali görünen Trump, diğer eyaletlerde rahat kazanacağı öngörülüyor.

Trump, bugün 5 eyaletten 4’ünü dahi kazansa 8 Kasım’daki genel seçimde büyük olasılıkla Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olarak yarışa girmesi anlamına geliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.