Bill Clinton, Hillary için yine sahnede

Bill Clinton, Hillary için yine sahnede

ABD eski başkanı Bill Clinton, Chicago’da yaptığı bir konuşmada eşi Hillary Clinton’ın bu ülkeye hizmet edebilecek en tecrübeli ve yeterlilik sahibi aday olduğunu söyledi.

Demokrat Parti başkan aday adayı Hillary Clinton’ın kampanyasına destek olmak amacıyla Chicago’ya gelen Clinton, “Eşim Hillary, tanıdığım en değişim yanlısı insan” dedi.

Chicago yakınlarındaki Evanston bölgesinde Beth Emet The Free Sinagogu’nda 1000 kişiye yakın bir topluluğa konuşan Clinton, “Herkesi kapsayıcı ve refah düzeyini yükseltecek bir ekonomiye ve sosyal politikaya sahip olmadan yükselmemiz mümkün değil” dedi.

Clinton, 45 dakika süren konuşmasında eşinin Demokrat Parti içindeki rakibi Vermont Senatörü Bernie Sanders için eleştirel bir dil kullanmadı. Hillary Clinton’ın Başkan Obama’nın 7 yıl önce başlattığı değişimi sürdüreceğini vurguladı.

Clinton dinleyicilere erken oy vermenin 14 Mart’a kadar süreceğini hatırlatarak, “Erken oy verin ve eşim Hillary’ye oy verin” şeklinde seslendi.

Chicago yakınlarındaki Park Ridge semtinde çocukluğunu geçiren Hillary Clinton’ın yapılan bazı anketlere göre Chicago ve çevresindeki oy oranı rakibi Bernie Şanders’tan daha fazla görünüyor.

Cumhuriyetçilerin aday adayı Donald Trump da gelecek Cuma günü Chicago’daki İllinois Üniversitesi’nde bir toplantı düzenleyecek. Okuldaki Trump karşıtı öğrencilerinse sakin bir protesto yapmayı planladıkları öğrenildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.