Biden’ın yarış dışı kalması en çok Clinton’a yaradı

Biden’ın yarış dışı kalması en çok Clinton’a yaradı

Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın 2016 başkanlık seçimleri için Demokrat Parti’den başkan aday adayı olmayacağını açıklaması bu partiden Beyaz Saray için yarışan başkan aday adayı Hillary Clinton’a olan desteği arttıracağı öngörülüyor.

Siyasi uzmanlar anketlere göre Demokrat Parti içindeki başkanlık yarışında 3. sırada yer alan Biden’ına destek veren sosyal demokrat parti tabanında oyların Clinton’a kayacağını tahmin ediyor.

Uzmanlar Clinton’a yalnızca seçmen nazarında değil Demokratlara seçim kampanyası bağışının da artacağını ileri sürüyor.  

Economist ile YouGov adlı kurumların ortak araştırmasına göre Biden’ı başkanlık için tercih eden kitlenin ikinci tercihlerinin daha çok Clinton olduğunu ortaya koymuştu. Bu ayın başında yapılan kamuoyu yoklamasında Biden’a oy verecek olan Demokrat seçmenlerin yüzde 51’inin ikinci tercihlerinin Clinton olduğunu belirlemişti. Biden taraftarlarının yüzde 30’unun ikinci tercihi ise Sanders.

Son yedi kamuoyu yoklamasına göre Clinton ile Sanders arasındaki ortalama puan farkı 23 iken Biden’ın yarıştan çekilmesinin ardından bu rakamın 29’a yükseleceği belirlendi.

 

Uzmanların Biden’ın yarış dışında kalmasının en fazla Clinton’a yaramasına neden olarak, bu iki ismin ortaya koydukları siyasi yaklaşımın benzerlik arz etmesini gösteriyor. Demokrat Partinin güçlü başkan aday adaylarından olan Senatör Bernie Sanders’ın ise daha liberal ve solcu hatta kimilerine göre ‘‘komünist’’ söylemleri nedeni ile Biden’ın ayrılmasından dolayı ortada kalan seçmenin bu ismi fazla tercih etmeyeceği yönünde.   

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.