Biden: Erdoğan’dan asla özür dilemedim

Biden: Erdoğan’dan asla özür dilemedim

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan özür dilemediğini söyledi.

ABD’de yapılacak ara seçim öncesi CNN’e konuşan Biden, Erdoğan’dan ‘asla özür dilemediğini’ belirtti. Biden şunları söyledi: “Benim Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan özür dilediğim konuşuldu. Ben ondan asla özür dilemedim. Onu çok iyi tanıyorum. Onu aradım ve çıkan haberlerin benim söylediklerimi doğru bir şekilde yansıtmadığını söyledim.”

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Harvard Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada Türkiye’den Suriye’ye giden yabancı savaşçılar konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisine “Siz haklıydınız” dediğini ifade etmişti. Konuşmasının basına yansımasının ardından Erdoğan Biden’ı yalanlamış ve “Bu konuda Biden’ın bu tür ifadeler kullandıysa benim için tarih olur. Esefle karşıladım ve en son gittiğimde yaptığım görüşmede de asla kendilerinden bu noktada ‘biz yanlış yaptık, bizim böyle bir duruşumuz’ oldu gibi bir şey olmadı. Sayın Biden böyle bir şey söylediyse bizden özür dilemesi lazım. Böyle ufak tefek, çevresinden dolaşarak yapılacak açıklamalar bizim kabulümüz değildir” ifadeleriyle cevap vermişti.

Ardından Beyaz Saray Biden’ın Erdoğan’dan dilediği özrün, Erdoğan ile olan özel görüşmelerini yanlış aksettirmesiyle ilgili olduğunu açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.