Beyaz Saray’dan İncirlik açıklaması

Beyaz Saray’dan İncirlik açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, IŞİD’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonun Avrupa ve Ortadoğu’daki bazı üslere erişiminin bulunduğunu ancak ‘özel operasyonel güvenlik kaygıları’ nedeniyle hangi üssün hangi amaçla kullanıldığını açıklayamayacağını söyledi.

Josh Earnest, günlük basın toplantısında Başkan Obama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinde İncirlik Hava Üssü’nün IŞİD’e yönelik hava operasyonlarında kullanılmasına ilişkin anlaşmaya varıldığı yönündeki sorulara cevap verdi.

Earnest, iki liderin IŞİD ile mücadelede iş birliğinin derinleştirilmesi konusunda fikir birliğine vardığı yönündeki açıklamaları yineledi. İncirlik ile ilgili iddialar konusunda detay girmekten kaçınan Earnest, “Özel operasyonel güvenlik kaygıları nedeniyle bu meseleler hakkında yorum yapamam. Koalisyonumuzun Avrupa’da ve Ortadoğu’da çeşitli görevlerde kullanılmak üzere çeşitli üslere erişimi bulunuyor. Buna istihbarat, gözetleme ve keşif, personel (tıbbi) iyileştirme, imla ve askeri hava saldırısının yürütülmesi dahil. Ancak operasyonel güvenlik nedenleri ile hangi üssün hangi amaçla kullanıldığına açıklayamam” dedi.

Türkiye’nin IŞİD’le mücadelede yaptığı katkılara da değinen Earnest, Türkiye eğit-donat programı amacıyla kurulan eğitim tesislerinden birine ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

Eernest ayrıca Türkiye’nin insani yardımlar konusunda liderlik ettiğini ve 2 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.