Beyaz Saray: Türkiye’deki olayları yakından ve kaygıyla takip ediyoruz

Beyaz Saray: Türkiye’deki olayları yakından ve kaygıyla takip ediyoruz

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, bugün yaptığı açıklamada Türkiye’deki olayları yakından ve kaygıyla takip ettiklerini söyledi. ABD’nin, barışçıl amaçlı protesto dahil ifade özgürlüğü ve toplanma hakkını bütünüyle desteklediğini ifade eden Carney, bunun demokrasinin temeli olduğunu vurguladı.

 

Carney Beyaz Saray’da gerçekleşen günlük basın toplantısında konuştu. Türkiye’de eylemleri düzenleyen kişileri büyük çoğunluğunu ‘barışçıl, kanunlara saygılı, kendi haklarını ifade eden normal vatandaş’ olduğuna inandığını belirten Carney, ABD’nin polislerin aşırı güç kullanımı, yaralı sayısı ve mülklere yönelik zararlar konusunda gelen haberler dolayısıyla büyük kaygı duyduğunu ifade etti. Carney, olayların soruşturulması ve tüm tarafların şiddette varabilecek provokasyonlardan uzak durması çağrısında bulundu.

 

TÜM DEMOKRASİLERDE ELE ALINMASI GEREKEN SORUNLAR VAR

 

Tüm demokrasilerde ele alınması gereken sorunların olduğunu kaydeden Carney, “Türk hükümetinin vatandaşlarının haklarına saygı yoluyla bunu ele almasını umut ediyoruz.” şeklinde konuştu. Carney, “Türk hükümetinin bu konuyu uygun şekilde ele alacağına inanıyoruz” dedi.

 

Türkiye’nin NATO müttefiki ve bölgedeki anahtar bir oyuncu olarak halen ABD’nin çok önemli bir müttefiki olduğunu hatırlatan Carney, Türkiye ile birçok konuda birlikte çalışmaya devam edeceklerini ve bunu da sabırsızlıkla beklediklerini vurguladı.

 

Carney, ABD Başkanı Barack Obama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan olaylar ile ilgili henüz bir görüşme yapılmadığını da ifade etti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.