Beyaz Saray: Susan Rice ‘İncirlik’ demedi

Beyaz Saray: Susan Rice ‘İncirlik’ demedi

Beyaz Saray, katıldığı bir programda “Türkiye, IŞİD’le mücadele için koalisyona üs ve toprak kullanım izni verecek” diyen Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice’ın açıklamasında ‘İncirlik’ ifadesini kullanmadığına dikkat çekti.

Zaman Amerika’nın Başbakanlık kaynakları tarafından yapılan “İncirlik konusunda yeni bir mutabakat yok.” açıklamasına yönelik sorusunu cevaplayan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Bernadette Meehan, Rice’ın konuşmasında ‘İncirlik’ ifadesi geçmediğini hatırlattı. Meehan, “Susan Rice’ın konuşmasına bakarsanız kendisi İncirlik hava üssünden hiç bahsetmiyor. Bu yüzden Türkiye’den gelen yorumlar Susan Rice’ın konuşmasına cevap niteliği taşımıyor.” ifadelerini kullandı.

Meehan, “ABD yönetimi Türkiye ile İncirlik dışındaki askeri tesisler konusunda mı anlaştı?” sorusu üzerine ise “Bu konuda şu an paylaşabileceğimiz ek bir bilgi mevcut değil.” cevabını verdi.

İsim vermeyen bazı Amerikalı yetkililerin İncirlik dahil Türkiye’deki bazı üslerin ABD liderliğindeki koalisyonun kullanmasını kabul ettiğini iddia etmesi arkasından Susan Rice’ın ‘Türkiye’nin üslerini kullandıracağını’ açıklaması üzerine Başbakanlık’tan “İncirlik konusunda yeni bir mutabakat yok.” açıklaması gelmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.