Beyaz Saray: Sınırda yakalanan çocuklar ölüme değil evlerine gönderilecek

Beyaz Saray: Sınırda yakalanan çocuklar ölüme değil evlerine gönderilecek

Başkan Barack Obama’nın sınırda yakalanan çocuk ve diğer kaçak göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmesi için Kongre’ye yaptığı baskıya karşı çıkan Liberallere Beyaz Saray’dan cevap geldi. Beyaz Saray, sınırı kaçak geçmeye çalışırken yakalanan kaçak göçmen çocukların ölüme değil güvenli şekilde evlerine geri gönderilmesi için çaba sarf ettilerini söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest tarafından yapılan açıklamada, güney sınırını geçmeye çalışırken yakalanan kaçak göçmen çocukların sağlıklı bir şekilde evlerine gönderilebilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Ernest dünkü basın toplantısında Başkan Barack Obama’nın uygulamaya koymak istediği politika ile, ‘‘Sınırda yakalanan kaçak göçmenler ile çocukların sınırdışı edilmesi süreci normal şekilde işleyecek ve iltica talepleri de mahkeme yolu ile karara bağlanacak.’’ dedi. Earnest konuşmasında ayrıca; “Bu söylediklerimin anlamı şudur; eğer iltica talep eden kaçak göçmenler geldikleri ülkede hayatlarının tehlikede olduğunu ifade ederse buna karar verecek olan hakimlerdir. Göçmen avukatı değilim ama bundan çıkan sonuç; iltica talebinde bulunan kimselere insani yardımın gerekli olup olmadığına mahkeme sonucunda hakimler karar verir.’ ifadelerine yer verdi.”

Başkan Obama, Kongre’den geçtiğimiz haftalarda sınırı illegal yollardan geçmeye çalışan çocuk ve yetişkinlerin geçişlerini zorlaştıracak ve yakalandıkları takdirde ülkelerine idadesini hızlandıracak bir takım ek uygulamalar için  3.7 milyar dolarlık ek bütçe istemişti.

DEMOKRAT VALİ ‘GÖÇMENLERİN İADE EDİLMESİNE KARŞI

Kaçak göçmen çocukların sınırda yakalandıktan sonra ülkelerine iade edilmesi politikasını eleştriren Maryland eyaleti Valisi Martin O’Malley ise (Demokrat Parti) bu çocukların şiddete maruz kalabilecekleri yolunda Beyaz Saray’ı eleştirmişti. 2016 Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’den başkan aday adayı olacağı yönünde beklentiler olan Vali O’Malley, ‘‘Biz çocukları ülkelerine teslim ederek ölümlerine, şiddete maruz kalmalarına seyirci kalacak bir ülke değiliz’’ diye çıkışmıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.