Beyaz Saray: Filistinli gencin öldürülmesi alçakça

Beyaz Saray: Filistinli gencin öldürülmesi alçakça

Obama yönetimi 17 yaşındaki Filistinli Mohammed Abu Khdeir’in  öldürülmesini kınadı. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest yaptığı açıklamada olayı “Alçakça bir hareket” olarak değerlendirirken sorumluların en hızlı şekilde adaletin karşısına çıkarılmasını umut ettiklerini söyledi.

Earnest açıklamasında, “Biz, İsrailli ve Filistinli yetkilileri intikam atmosferi oluşmasını engellemek için gerekli olan her türlü adımı atmaya çağırıyoruz. İntikam almak isteyenler halihazırdaki istikrarsız ve hassas durumun daha da istikrarsızlaşmasına neden olur.” dedi.

Khdeir’in öldürülmesinin 18 gün önce kaybolan ve iki gün önce cesetleri bulunan üç israilli gencin intikamı olup olmadığı sorusunu yanıtsız bırakan Earnest, ABD’nin durumun kontrolden çıkması ve daha fazla şiddet olayına yol açmasını istemediğini belirtti.

Bununla birlikte İsrailli yetkililer, cesedin henüz kimlik tesbitinin yapılmadığını ve ölüm sebebinin halen araştırıldığını açıkladı.

 

BM GEENEL SEKRETERİ BAN’DAN ÖLEN GENCİN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun Filistinli Khdeir’in öldürümesini kınadı. BM’den yapılan yazılı açıklamada Genel Sekreter Ban, Filistinli gençin öldürülmesini aşağılık bir eylem olarak tanımladı ve faillerin derhal adalete teslim edilmesi çağrısında bulundu. Öldürelen şahsın ailesine başsağlığında bulunan Ban, tüm tarafların, daha fazla ölümlere neden olabilecek gerilimden uzak durması çağrısında bulundu.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.