Beyaz Saray Çavuşoğlu’nu doğrulamadı

Beyaz Saray Çavuşoğlu’nu doğrulamadı

Beyaz Saray yönetimi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ABD’nin Maryland eyaletinde yapımı süren Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’nin açılışına ABD Başkanı Barack Obama’nın katılabileceği yönündeki açıklamalarını doğrulamadı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’deki Müslüman toplumunun temsilcileriyle buluştuğu bir yemekte, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefon görüşmesinde Obama’ya merkezi birlikte açma teklifinde bulundu. Obama da teklifi prensipte kabul etti” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcülerinden Mark Stroh’un konuya ilişkin yaptığı açıklamaya göre, Başkan Obama’nın böyle bir açılışa katılma planı yok.

Cihan Haber Ajansı’nın konuya ilişkin sorusuna cevap veren Stroh, “Açıklamasını yapabileceğimiz herhangi bir başkanlık angajmanı yok.” dedi.

BEYAZ SARAY ERDOĞAN’I YALANLAMIŞTI

Beyaz Saray, geçtiğimiz yıl dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Barack Obama’dan Fethullah Gülen’in iadesine sıcak baktığı yönündeki sözlerini yalanlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan o dönemde yapılan telefon konuşmasında Başkan Obama’nın Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin ‘mesaj alındı’ cevabını verdiğini ve Gülen’in iadesine sıcak baktığını iddia etmişti. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Başkan Obama’ya Sayın Gülen ile alakalı atfedilen cevap gerçeği yansıtmıyor.” ifadelerine yer verilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.