Beyaz Saray: Biden, Erdoğan’dan özür diledi

Beyaz Saray: Biden, Erdoğan’dan özür diledi

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Harvard Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada Türkiye’ye yöneltiği ağır suçlamalar sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak özür diledi.

Joe Biden’ın Sözcüsü Kendra Barkoff yaptığı yazılı açıklamada “Başkan Yardımcısı, Türkiye ya da bölgedeki diğer müttefik ve ortak ülkelerin, kasıtlı olarak IŞİD’in veya Suriye’deki diğer şiddet yanlısı aşırıcı grupların büyümesini sağladığı ya da kolaylaştırdığı yönündeki her türlü imadan ötürü özür dilemiştir.” ifadelerini kullandı.

Görüşmede iki liderin IŞİD ile mücadelede Türkiye ve ABD’nin birlikte ve yakın şekilde çalışmasının öneminin bir kez daha altını çizdiklerini ifade eden Barkoff, “Başkan Yardımcısı, ABD’nin, IŞİD belasıyla mücadele etmek için aralarında Türkiye’nin de bulunduğu dünyanın dört bir yanındaki müttefiklerimiz ve ortaklarımız tarafından verilen taahhütlere ve yapılan fedakarlıklara büyük değer verdiğini ifade etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Joe Biden Harvard Üniversitesi’nde dış politika üzerine yaptığı konuşmada gelen bir soru üzerine, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Suriye’deki muhaliflere para ve silah yardımı yaptığı iddia etmişti. Biden, Erdoğan’ın kendisine “Siz haklıydınız, çok fazla insanın Suriye’ye geçişine izin verdik, şimdi sınırı mühürlemeye çalışıyoruz.” dediğini öne sürmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Biden’ın açıklamalarına sert tepki göstermiş ve “Eğer Biden bu tür ifadeler kullandıysa, Biden benim için tarih olur. Asla benim böyle ifadelerim olmamıştır.” cevabını vermişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.