Bernie Sanders ile Demokratlar anlaştı

Bernie Sanders ile Demokratlar anlaştı

Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarından Vermont Senatörü Bernie Sanders ile Ulusal Demokrat Komite (UDK) arasındaki problem çözüldü.

Sanders’ın bir grup çalışanının Demokrat Parti’nin diğer başkan aday adayı Hillary Clinton’a destek verenlerin bilgilerine ulaştığı iddiası partiyi karıştırmıştı. Bu durum üzerine UDK Sanders’ın kampanyasının partiye kayıtlı seçmenlerin bilgilerine ulaşmasını engellemişti.

Sanders’ın kampanya yöneticisi Jeff Weaver bu konuyla ilgili Cuma günü yaptığı basın toplantısında, bazı çalışanlarının yanlışlıkla Hillary Clinton’un taraftarlarına ait bilgilere baktığını açıklamıştı. Ancak UDK’nin bu olaya karşılık kendilerinin bütün seçmenlerle bağını kesmesini Weaver, “aşırı tepki” olarak değerlendirmişti.

Weaver, “Bu yapılan hiç de adil değil. Bilgilerine erişemediğimiz kişiler, Bernie Sanders’e inanmış ve ona oy vermek isteyen kişiler. Bu insanların bilgilerine ulaşamıyor olmamız hiç adil değil” dedi.

Bu açıklamaların ardından Sanders’ın ekibi Washington’da bir federal mahkemeye giderek UDK’dan şikayetçi oldu.

UDK Başkanı Debbie Wasserman ise kendilerine yöneltilen suçlamaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, Sanders’ın ekibinin bir yazılım hatasını kullanarak Clinton’un seçmenlerine ait bilgileri “çaldığını” savundu. Wasserman bu durumun çözülmesi için Vermont Senatörü’nün bağımsız bir denetim firmasının neler olduğunu incelemesine izin vermesi gerektiğini de savundu.

Cumartesi gecesi yapılacak Demokrat Parti canlı yayın tartışması öncesi bu olaylar yaşanırken Sanders’ın sözcüsü Michael Briggs CNN’e bir açıklama yaparak UDK ile bir anlaşmaya vardıklarını ve yeniden demokrat seçmenlerin kayıtlarına ulaşabildiklerini belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.