Bella bebek yarışın kaderini değiştirebilir mi?

Bella bebek yarışın kaderini değiştirebilir mi?

24 Nisan’da gerçekleşecek Pennsylvania ön seçimleri için Cumhuriyetçi kanadın iki ismi çalışmalarına hız vermişken yaşanan bir gelişme yarışa ara verilmesine sebep oldu. Rick Santorum seçim çalışmalarına geçtiğimiz hafta ara verdi. Cuma günü Santorum’un ofisinden yapılan açıklamada Pennsylvania senatörünün küçük kızı Bella’nın zatürre teşhisiyle hastaneye kaldırıldığı duyuruldu. Doğumunda kromozom bozukluğu teşhisi koyulan 3 yaşındaki Bella bu yıl içerisinde 2. kez zatürreye yakalandı. Santorum cuma günü seçim çalışmalarına ara verdi ve kızının hastaneden taburcu olacağı pazartesi akşamına kadar da kızının yanında olacağını açıkladı.


Mitt Romney ön seçimlerin yapılacağı her eyalette olduğu gibi Santorum’un eyaleti Pennsylvania’da da karşıt reklamları içeren bir kampanyaya start vermişti. Kampanyada Pennsylvania’lılara özellikle 2006 yılında Santorum’u senatör olarak seçmedikleri hatırlatılıyordu. Ancak pazartesi günü Mitt Romney Santorum’un kızı ile ilgili gelişmenin ardından saldırı niteliği taşıyan reklamları kaldırarak kendi icraatlarını öven reklamları yayına verdirtti. Halktan gelen sempati mesajlarının Romney’nin bu kararı almasında etkili olduğu söylenebilir.


Öte yandan Santorum’un kampanya sözcüsü Hogan Gidley yaptığı açıklamada “Santorum ailesi gelen destek mesajlarından dolayı çok memnun oldu.” dedi. Bella için Facebook’ta da ‘dua çemberi’ kuruldu. Bella’nın sağlık durumu ile Santorum’a karşı oluşan sempati Mitt Romney’nin yarışı umduğu kadar erken kazanamamasına yol açabilir.


Gidley ayrıca Santorum’un geçtiğimiz cuma günü kampanya çalışmalarına ara vermesinin çekilmenin bir sinyali mi olduğu ile ilgili sorulara da cevap verdi. Güçlü bir tek isimin Barack Obama karşısında daha fazla şansı olduğunu düşünen siyasi kanı önderleri bir süredir Santorum’a yarıştan çekilmesi için telkinde bulunuyordu. Rick Santorum’un kızı Bella için çalışmalarına ara verdiğini açıklamasının hemen ardından yarıştan çekilmesi onun için olabilecek en uygun yol olarak yorumlanıyordu.


Ancak Gidley düşünülenlerin aksine bir karşılık verdi. “Gerçek şu ki Santorum’un aday olabilmesi için küçük bir yol da olsa bir yol var. Mitt Romney de bunu biliyor. Bunun için Pennsylvania’ya ve Teksas’a Santorum’un başarısız olması için çalışanlarını gönderiyor.” diyen Gidley yarışın henüz sonuçlanmaktan uzak olduğunu ifade etti.


Rick Santorum’un karısı Karen Garver Santorum, 8. çocuğu olan Bella’yı 3 yıl önce 48 yaşındayken dünyaya getirdi. Bella’ya kromozom bozukluğu teşhisi yapıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.