Beklenildiği üzere o Vali’de ‘başkanlık için adayım’ dedi

Beklenildiği üzere o Vali’de ‘başkanlık için adayım’ dedi

Wisconsin Valisi Scott Walker, beklenildiği üzere 2016 yılında yapılacak başkanlık seçimi için başkan aday adayı olduğunu bugün resmen açıkladı.

Uzun süredir başkan aday adayı olacağı yolunda yorumlar yapılan ve en son geçen Cuma günü adaylığı için olumlu mesaj veren Walker, bugün kendisine ait twitter hesabından yarışta olacağını resmen duyurdu. Walker ile ile birlikte Cumhuriyetçi Parti’den aday adayı sayısı 17’ye yükseldi.

Twitter hesabından duyurduğu başkan aday adaylığını Walker’ın bugün akşam saatlerinden Wisconsin eyaletinin Waukesha şehrinden katılacağı bir toplantıda da bizzat dile getirmesi bekleniyor.

Başkan Barack Obama’nın 2008 ve 2012 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’ye karşın zafer kazandığı Wisconsin eyaletinde Walker da iki dönemdir valilik yarışında ipi göğüsleyen isim oldu.

Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayları için de en güçlü isimlerden birisi olan Walker, parti içinde muhafazakarlar gibi daha ılımlı kanadın da gözde isimlerinden. Geçtiğimiz yıl ikinci dönem valilik seçimi yarışından çıktıktan sonra ABD başkanlığı için yarışıp yarışmayacağı sorusuna Walker, “Başkan olmayı istemek delilik’’ diye cevap vermişti.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayları içinde yapılan kamuoyu yoklamalarında Walker ismi bugüne kadar hep üst sıralarda görüldü. Siyasi uzmanların yarışta ciddi şans tanıdığı Walker, 1967 Colorado eyaleti doğumlu ve evli, iki çocuk babası.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.