Başkanlık yarışında Sanders’a Kongre’den ilk destek geldi

Başkanlık yarışında Sanders’a Kongre’den ilk destek geldi

2016 başkanlık seçimleri için Demokrat Parti’den aday adayı olan ve anketlere göre parti içindeki yarışta ikinci sırada bulunan Vermont Senatörü Bernie Sanders’a Kongre’den ilk destek geldi.

Demokrat Parti içindeki başkanlık ön seçiminde Sanders’a destek verdiğini ilk açıklayan isim Arizona Milletvekili olan Raul Grijalva oldu.

Los Angeles Times gazetesinde yer alan habere göre Grijalva, Sanders’a desteğini ilk açıklayan Demokrat Partili milletvekili oldu. Parti içindeki ön seçimlerde partili senatör ve milletvekillerinin hangi aday adayını destekledikleri oldukça önemli. Kongre’nin hem Senato hem de Temsilciler Meclisi’nde Hillary Clinton’a destek verenlerin sayısı 100’ün üzerinde.

Demokrat Parti içindeki yarışta kazanma şansı fazla tanınmayan ve başkan aday adaylığı yarışına devam eden Maryland eski valisi Martin O’Malley’e de parti içinde bir milletvekili desteğini açıklamıştı. O’Malley’e ön seçimde destek verdiğini geçen Temmuz ayında açıklayan milletvekili California Vekili Eric Swalwell olmuştu.

Sanders, Kongre’den ilk desteğini almasına karşın kendi eyaletindeki Demokrat seçilmişlerin Clinton’ı desteklemesi başkan aday adayı için ciddi kayıp olarak değerlendiriliyor. Vermont eyaletinin bir diğer Senatörü  Peter Shumlin ile Valisi Patrick Leahy, Clinton’a parti içindeki seçimde destek verdiklerini daha önce açıklamışlardı.

Anketlere göre Clinton’a Demokrat Parti’de destek oranı yüzde 43.5 iken Bernie Sanders için bu oran yüzde 25.3 düzeyinde.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.