Başkan Yardımcısı Biden’ın oğlu öldü

Başkan Yardımcısı Biden’ın oğlu öldü

ABD Başkan Yardımcısı Jeo Biden’ın oğlu hayata gözlerini yumdu.

Başkan Barack Obama’nın Yardımcısı Biden’ın 46 yaşındaki oğlu Joseph Robinette ‘‘Beau’’ Biden III.’nün  Cumartesi akşam üzeri öldüğü duyuruldu. Uzun süredir beyin tümörü ile mücadele eden Beau Biden, Joe Biden’ın en büyük oğluydu.

Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’ne geçen hafta kaldırılan Beau Biden’ın hastaneye yatırıldığı kamuoyundan gizli tutulmuştu.

Ailenin yükselen yıldızı olarak görülen Beau Biden, evli ve iki çocuk babasıydı. Başkan Yardımcısı Biden, yaptığı yazılı açıklamada, “Tüm Biden ailesi son derece kederli. Beau’nun anısı bizlerle hep yaşayacak özellikle de onun metanetli eşi Hallie ve harika çocukları Natalie ile Hunter da” dedi.

Beau Biden, Delaware eyaleti başsavcısıydı. Biden, 2016 yılında Delaware eyaleti valilik seçimi için en güçlü aday olarak görülüyordu. Ta ki 2013 yılının Ağustos ayında kanser olduğu haberini alıncaya kadar. Beyninde bulunan tümörle Houston şehrindeki Texas Tıp Merkezi’nde mücadeleye başladı Beau. Ancak akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Beau Biden’ın politik arenada yıldızı 2008 yılında Demokrat Parti’nin Ulusal Kongresi’nde babasını sahneye çağırır iken yaptığı konuşmayla parlamıştı. Beau Biden, ailesinin yaşadığı tarjediye dikkat çekmiş, bir ara gözleri dolmuştu.

BİDEN AİLESİNİN PEŞİNİ TRAJEDİ HİÇ BIRAKMADI 

1972 yılında Noel ağacı satın almak için yola çıkan Joe Biden’ın ilk eşi Neilla, geçirdiği feci trafik kazası sonrasında kendisi ile birlikte kızı Naomi yaşamını yitirmişti. Kazadan yaralı kurutulan iki oğlu Hunter ile Beau, Biden için adeta hayata tutunma nedeni olmuştu.

Biden, aile trajedisi yaşadığı yıl, ilk defa senatör olarak seçilmiş ancak henüz yemin etmemişti. Yemin törenine hastanede yatan çocukları nedeniyle gidemeyen Biden’ın yerine bir senatör arkadaşı yemin etmişti. Biden, yemin töreninden bir ay sonra Senato’ya giderek bizzat yemin etmiş, görevine başlamıştı.

Biden, senatör olduktan sonra her sabah çocuklarının yaşadığı Delaware eyaletinden (Wilmington) iki saat uzakta olan Kongre’ye gidip akşamları dönmüştü. Beau Biden, o yılları Denver’daki Demokrat Parti’nin ulusal kongresinde anlattıktan sonra, “Babam her gün bizi yatağımıza götürür, yanımızda kalır gece kabus ile uyandığımızda hep yanıbaşımızda olurdu. Sabahları Washington’a gitmeden önce babam kahvaltımızı hazır eder ve dört saatlik yolu her gün gidip gelirdi” sözleri ile anlatmıştı.

Beau, babasının başkan yardımcılığı partinin ulusal kongresinde onaylanmasından yaklaşık 5 hafta sonra bir yıl süre ile görev yapacağı Irak’a gitmişti.

YALE’DE BİDEN DUYGUSAL KONUŞMUŞ ANCAK KİMSELER ANLAMAMIŞTI

Joe Biden, iki hafta önce katıldığı Yale Üniversitesi mezuniyet töreninde son derece duygusal bir konuşma yapmış ancak basın dahi Başkan Yardımcısı’nın sözlerine bir anlam verememişti.

Biden, eşi öldükten sonra her gün Washington’dan evine iki oğlunun yanına dönmesini mezuniyet töreninde şöyle izah etmişti; “Her gün eve dönüşüm işin doğrusu onlar için değildi. Asıl neden eve her gün dönüşümün, çocuklarımın beni görmesinden çok benim onları görme ihtiyacımdı” demişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.