Başkan Obama’dan bayram mesajı

Başkan Obama’dan bayram mesajı

ABD Başkanı Barack Obama Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Müslümanların bayramını kutlayan Obama, “Ben ve eşim Michelle, ABD’de ve dünyada Ramazan Bayramı’nı kutlayan Müslümanlara en sıcak dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Ramazan’ın Müslümanlara ruhen yenilenme, birlik inşa etme ve yoksullara yardım etme zamanı olduğunu hatırlattığını ifade eden Obama, Ramazan Bayramı’nın her bir bireye yeni başlangıcı kutlama ve şükranlarını sunma gerekçesi verdiğini dile getirdi.

Obama, dünyadaki milyonlarca Müslümanın sabahın erken saatlerinde bayram namazı için camilere akın ettiğini ve ardından bir arada bayramı kutladığını söyledi.

Bayramın Amerikalılara tüm din ve inançlara saygılı olunmasının önemini hatırlattığını belirten Obama, geçtiğimiz yıldan itibaren New York’taki okulların Noel ve Hanuka’nın yanı sıra Müslümanlara ait dini bayramlarda da tatile girdiğine dikkat çekti.

Beyaz Saray’daki iftar yemeğine katılan genç bir Müslümanın yardımlarıyla Güney Carolina eyaletinde yakılan bir kilisenin onarımı için 75 bin dolar toplandığını belirten Obama, “Tüm din ve inançtaki Amerikalılar demokrasimizi korumak ve ülkemizi güçlendirmek için bir arada olmalı” dedi.

Obama, mesajının sonunda Ramazan’ın tüm Müslümanların evlerine mutluluk getirmesini umduğunu dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.