Nixon’ın 1971 tarihli ses kaydı yayınlandı, konu ‘eşcinsellik’

Nixon’ın 1971 tarihli ses kaydı yayınlandı, konu ‘eşcinsellik’

ABD eski başkanlarından Richard Nixon’ın 1971 yılına ait yeni bir ses kaydı yayınlandı. Kayıtta Cumhuriyetçi başkan Nixon, kendisini ‘eşcinsellere karşı en toleranslı kişi’ olarak tanımlıyor. Nixon, “O insanlar bu şekilde doğuyor. Bırakın nasıl isterlerse öyle davransınlar” diyor.

Beyaz Saray tarafından yayınlanmasına izin verilen ses kaydında Nixon ulusal güvenlik toplantısında dönemin ulusal güvenlik danışmanı Henry Kissinger ve Beyaz Saray Sekreteri H. R. Haldeman’a, “Hukuki bir düzenlemeye gitmek gibi bir niyetim yok ancak çocuklar dışarı çıkıyor ve eşcinsel oluyor. Kendi bilecekleri bir şey. Bırakın nasıl isterlerse öyle olsunlar. Demek ki bu bir yaşam tarzı…” ifadelerini kullanıyor.

1994 yılında vefat eden Richard Nixon’dan önceki ABD başkanı Lyndon Johnson’ın eşcinseller için kullandığı ‘hasta kişiler’ sözü uzun yıllar tartışma konusu olmuştu.

2011 yılında Don Fulsom tarafından kaleme alınan ‘Nixon’ın gizli sırrı: Amerika’nın en sorunlu başkanının hayatından hikayeler’ adlı kitapta Nixon’ın mafya bağlantılı eski bankacı Charles Rebozo ile eşcinsel ilişkisi olduğu iddia edilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.