Başkan adaylığı için Joe Biden: Allah için, henüz ben de bilmiyorum

Başkan adaylığı için Joe Biden: Allah için, henüz ben de bilmiyorum

Bir süredir Demokrat Parti’den 2016 başkanlık seçiminde aday adayı olacağı yolunda basında çıkan haberlere Başkan Yardımcısı Joe Biden, “Allah için, henüz ben de bilmiyorum” dedi.

Atlanta şehrinde katıldığı bir programda kendisine soru sorulması üzerine Biden, “Allah için, henüz ben de bilmiyorum” diye cevap verdi.

Biden, başkanlık yarışı için Demokrat Parti içindeki ön seçime katılıp katılmayacağı hakkında kamuoyuna ilk defa açıklama yaptı. Bir sinangogtaki programda konuşan Biden, aday olup olmayacağı için kesin bir takviminde önünde olmadığını savundu.

Biden’ın aday olup olmayacağı daha çok ailesinin bu seçim atmosferine üçüncü defa girmesine onay verip vermeyeceğinin etkili olacağı tahmin ediliyor. Joe Biden’ın geçtiğimiz aylarda 46 yaşındaki oğlu Beau Biden’ı kaybetmesi nedeni ile ailesinin zor günler yaşadığı biliniyor.

Biden, geçen haftalarda Beyaz Saray’da danışmanları ile günlerce başkan aday adaylığını görüşmüştü.  

Bazı siyasi uzmanlar Biden’ın bu ay sonuna kadar adaylığı konusunda net karar vereceğini ileri sürüyor. Ancak Biden önceki günkü konuşmasında adaylığı için kesin bir tarihin olmadığını dile getirmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.