Başkan adayı Rubio’dan Kongre’ye sert eleştiri

Başkan adayı Rubio’dan Kongre’ye sert eleştiri

Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 başkanlık seçimleri için başkan aday adaylarından Florida Senatörü Marco Rubio oldukça ilginç bir çıkışta bulundu.

Rubio, “Kongre’ye senatör ve milletvekilleri olarak Amerika’yı düzeltmeye (sorunlarını çözmeye) gitmiyoruz” dedi.

Mesaisini Senato’da harcamamakla eleştirilen Rubio, bu argümana ilginç çıkışla karşılık verdi. Iowa’da katıldığı seçim kampanyası çalışmasında konuşan Rubio, ülkenin sorunlarına senatörler ile milletvekillerinin etkide bulunamadığını savundu.

Programda bir katılımcının senatörlüğü süresince (son 5 yıldır) Senato’daki bazı oylamalara katılmamasına gerekçesini sorması üzerine Rubio, “İlk olarak Senato’daki geçmişime bakılacak olursa rekorun son beş yıllık dönem içinde bende olduğu görülür. Benim Senato çalışmalarına katılım oranım yüzde 90” dedi.

Daha sonra Rubio, “Bu yıl bazı oylamalara katılamadım. Neden biliyor musunuz? Bir senatör olarak gündemi (ele alınan konulara) şekillendirmeye yardımcı olamıyorum. Yalnızca gündemi başkan şekillendirebiliyor. Kongre’ye senatör ve milletvekilleri olarak Amerika’yı düzeltmeye gitmiyoruz” dedi.

Senatör olarak ülke sorunlarına çare olamadığı için başkan aday adaylığı yarışında olduğunu belirten Rubio, ABD’nin de dönüm noktasında olduğunu ileri sürdü.

Rubio’nun Kongre’nin yetkisizliğinden dem vurmasına parti içindeki rakibi başkan aday adayı Jeb Bush’un seçim kampanyasından anında cevap geldi.

Bush’un seçim kampanyası, “Rubio’nun açıklamaları bir şeyi kanıtlıyor, o da Senatör’ün Senato’da hiçbir şey yapma iradesi göstermediğidir” denildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.