Bakanlar bütçe kesintisi istemiyor

Bakanlar bütçe kesintisi istemiyor

İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ülkede uzun süredir tartışılan harcama kesintilerinin gerçekleşmesi halinde ciddi olumsuz etkilerinin olacağını ifade etti.

cCumhuriyetçiler ile Demokratların üzerinde uzlaşamadığı otomatik harcama kesintileri konusunda Dışişleri Bakanı John Kerry’den sonra Napolitano’da uyarıda bulundu. ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşu Brookings Institute’te konuşan Napolitano, kesintilerin bakanlık bünyesindeki önemli çalışmaları olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Kesintiler sebebiyle yaklaşık 5 bin çalışanın işini kaybedebileceğine dikkat çeken Napolitano, özellikle havaalanları ve gümrüklerde çalışan personel sayısının azalması sonucu bu yerlerde ciddi iş aksaması görüleceğini söyledi.
 

 

Kongre’ye yüklenmeyi de ihmal etmeyen Napolitano, “Aynı anda hem sınır güvenliğini arttırılması hem harcama kesintisi yapılması düşünülüyor. Bu ikisinin aynı anda olması imkansız.” şeklinde konuştu. Napolitano, “Uzun zamandan beri devlet hizmetinden yer alıyorum. Neredeyse 20 yıl oldu. Hiçbir zaman böyle bir şey görmedim. Bizi krizden krize sürüklemesinden korkuyorum.” dedi.
aanapo

 

Göçmenlik reformu konusunda da açıklamalarda bulunan Napolitano, ülkedeki göçmenlik sisteminde uzun süredir problem yaşandığını ve bunun düzeltilmesinin zamanı geldiğini ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.