Aşı tartışmasına Meclis Başkanı da katıldı

Aşı tartışmasına Meclis Başkanı da katıldı

Başkan Barack Obama’nın ailelere seslenerek çocukarını aşı yaptırmasını istemesine bazı Cumhuriyetçiler, ‘bireysel özgürlüğe müdahale’ olduğu gerekçesiyle karşı çıkmıştı. Ancak bugün Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Başkanı John Boehner, çocukların aşı olması gerektiğini söyledi.

Bir gazetecinin çocuklara aşı konusunda Meclis’e düşen bir görevin olup olmadığı yönünde bir soruya Boehner, “Temsilciler Meclisi’ne mevcut olan kanunun dışında başka ne görev düşebilir bilemiyorum. Ancak tüm çocukların aşı olması gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Kızamık aşısının ülke genelinde siyasi tartışmaya dönüşmesi üzerine New Jersey Valisi’nden farklı bir yorum geldi. Cumhuriyetçi Christie, Başkan Obama’nın dün tüm çocukların aşı olması gerektiği sözlerinin ardından, kızamık aşısı olup olmamanın bireylerin kendi özgür iradesine bırakılması gerektiğini savundu. Vali’nin kızamık aşısı olup olmamayı özgür irade ile izah etmesi günün ilerleyen saatlerinde makamından yapılan açıklama ile düzeltildi. Valilik tarafından basına gönderilen açıklamada, Vali’nin hasta olan bir çocuğun elbette aşı olması gerektiğini savunduğu vurgulandı.

Doktorlar kızamık hastalığına karşı çocukların aşı yaptırmasını savunurken bazı ebevynler ve gruplar aşıya karşı direniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.