Anketler Cumhuriyetçilerin Senato’yu ele geçireceğini gösteriyor

Anketler Cumhuriyetçilerin Senato’yu ele geçireceğini gösteriyor

Yayınlanan son iki kamuoyu yoklaması Kongre’nin üst kadanı olan Senato’da çoğunluğu Cumhuriyetçi Parti’nin ele geçireceğini gösteriyor.

Kasım ayındaki ara seçimler için CBS, New York Times ve YouGov’un ortaklaşa düzenlediği anket, Demokratların Senato’da çoğunluğu elinde bulundurma ihtimalinin yüzde 40’ın altında olduğunu gösterdi. Aynı kamuoyu yoklaması Cumhuriyetçilerin Senato’da çoğunluğu ele geçirme oranını ise yüzde 61 olarak verdi.

Daha önce yapılan anketlerde Demokratların güçlü olduğu görülen Alaska eyaletinde YouGov’un yaptığı son anket çalışması son durumun Cumhuriyetçilerin lehine olduğunu ortaya koydu.

NBC ile Marist adlı firmanın kamuoyu yoklaması ise Senato yarışının en sıkı geçeceği düşünülen üç eyalette yapıldı. Anket sonucuna göre Arkansas ile Kentucky eyaletlerini Cumhuriyetçilerin kazanacağı, Colorado’nun ise yine Demokrat Parti’de kalacağı görüldü. Ankete göre Kentucky de Cumhuriyetçi Parti koltuğunu kaybetmeyecek. Ancak Demokratlar’da olan Arkansas senatörlüğünü rakip partilinin kazanacağı tahmin ediliyor.

NBC/Marist araştırması ise Kentucky’de Cumhuriyetçilerin adayı ve Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell’ın oyların yüzde 47’sini, rakibi Demokrat Alison Lundergan Grimes’in ise yüzde 39’unu alacağını öngörüyor. Anket, Arkansas’da Cumhuriyetçilerin seçimi kazanma şansının yüzde 5o olduğunu ortaya koyarken bu oran Demokratlar için yüzde 4o. Colorado’da ise Demokratların yarışı kazanma şansının yüzde 60, Cumhuriyetçilerin ise yüzde 30 ila 40 arası olduğu ifade ediyor.

Hufftington Post adlı internet haber portalının kendi kamuoyu yoklamasına göre ise Senato’da Cumhuriyetçilerin çoğunluğu ele geçirme ihtimali yüzde 56 iken Demokratlar için bu rakan yüzde 44 olarak ifade edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.