Amerika’nın Fazıl Sayı olan Nugent’e Cumhuriyetçiler bile sahip çıkmadı

Amerika’nın Fazıl Sayı olan Nugent’e Cumhuriyetçiler bile sahip çıkmadı

Başkan Barack Obama ve hükümetine yönelik sert eleştirilerde bulunan Mitt Romney taraftarı şarkıcı Ted Nugent, ‘‘Obama hükümeti alçak ve şeytan’’ ifadelerini kullandı. Romney için programa katılanlardan oy isteyen Nugent, ‘‘Başkan Obama eğer kasımda tekrar seçilirse seneye bu vakte kadar ya ölürüm ya da hapiste olurum’’ sözlerini sarf etti.

Bir dönem AK Parti içinde ağza alınmayacak sözler sarf eden Fazıl Say’ı hatırlatan Nugent, Ulusal Tüfekçiler Birliği’nin (NRA) St. Louis şehrindeki yıllık toplantısında konuştu. Ünlü sanatçı, ‘‘Başkan Obama eğer kasımda tekrar seçilirse seneye bu vakte kadar ya ölürüm ya da hapiste olurum’’ dedi. Hızını alamayan şarkıcı Nugent, ‘‘Eğer kasım ayında Romney’e yeterince oyu bulamazsak, önümüzdeki yıl Endonezya şehirlerinin fakir semtlerinde kendimizi buluruz’’ diye konuştu.

‘‘Evlerinize gitme güvenceniz yok ise o zaman evinizdeki şeytanları temizleyip atın (liberal basını kast ediyor), Amerika hükümetten nefret ediyor, daha ne yapmamızı bekliyorsunuz (hükümete)’’ diyen Nugent, kendisini kaptırdığı konuşmasına şöyle devam etti; ‘‘Ben Nazi-Klan (KKK) birlikteliğinin karşısındaki Siyahi-Yahudiyim. Elindeki gücü kimileri kötüye kullanarak federal hükümetimizi zaptetmiş! Bunları hoşgöremiyorum! Doğruları söyleyerek hükümetimizin içindeki görevini kötüye kullananların kimliklerini ortaya çıkarıyorum. Özellikle Eric Holder (Adalet Bakanı), Başkan (Obama) ve Hillary Clinton gibileri… Bizler vatanseverleriz, bizler cesur yürekleriz!’’

Amerikayı istila eden komunistlerden ülkeyi geri alacaklarını ileri süren Ted Nugent, ‘‘Bizlerin yaptığı Amerikan rüyasını zapt etmiş olan federal hükümetteki komunist çarlardan ülkeyi geri almaktır’’ dedi.

Katıldığı bir radyo programında ise sözlerine karşı tepkilere anlam veremediğini aktaran Nugent, amacının kimseyi tehdit etmek olmadığını söyledi. Obama için sarf ettiği sözleri üzerine kendisini gizli servisin arayarak ‘ne demek’ istediğini sorduğunu hatırlatan Nugent, tehdit içeren bir konuşma yapmadığını savundu.
Amerikan yasalarına göre başkanı tehdit eden ifadeler kullanmak yasa dışı kabul ediliyor ve hapis cezasına çarptırılıyor.
0417-ted-nugent-obama full 600
‘‘NUGENT; DERİSİ YÜZÜLMÜŞ YABANİ RUS DOMUZU GİBİ’’
Nugent’in hakaret içeren sözleri destekçisi olduğu Romney tarafından dahi hoş karşılanmadı. Nugent’in Mitt Romney’i desteklediğini teyid eden sözcüsü, ancak şarkıcının seçim kampanyası ile uzaktan yakından ilgisinin olmadığını söyledi. Romney’in sözcüsü Andrea Saul e-mail ile yaptığı açıklamada, ‘‘İnsanlar arasında ihtilafa yol açan saldırgan sözler hangi politik kanattan gelir ise gelsin kabul edilemez. Mitt Romney herkesin medeni olması gerektiğine inanıyor’’ dedi.

Cumhuriyetçi Parti’nin kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde başkan adayı olmasına kesin gözü ile bakılan Mitt Romney’e ‘‘bu sözler sizi ve GOP’u rahatsız etti mi’’ diye soran Christian Science Monitor, Nuget’in Romney’i desteklediğini hatırlattı. Christian Science Monitor web sayfası yazarlarından Peter Grier, Nugent için, ‘‘Ted Nugent, müzikten daha çok politika için tehdit oluşturuyor’’ ifadelerini kullandı. Grier, Nugent’ın daha önce de deli saçmalıkları yaptığını hatırlatarak sanatçı için ‘‘derisi yüzülmüş Rus yaban domuzu gibi’’ benzetmesinde bulundu.

New York Magazine dergisi de Nugent’i sözlerinden dolayı ‘‘beyni erimiş biri’’ diye tanımladı.

Los Angeles Times gazetesi yazarlarından Jon Healey ise Nugent için, ‘‘Demokratlar merak edilecek bireşy yok, Nugent sadece yuvarlanan bir kaya’’ benzetmesinde bulundu.

Demokrat Parti’nin Florida milletvekili Debbie Wasserman Schults ise, ‘‘Mitt Romney’in vekili olan Ted Nugent’in Başkan Obama ve kasım ayındaki seçimler için sarf ettiği sözler adice ve içler acısı’’ diye tepkisini dile getirdi.  

MSNBC televizyon kanalının haber programcılarından Lawrence O’Dennell, Nugent’in sözlerini haber metninden okuduktan sonra, ‘‘bu deli saçmalıklarına inanmadınız değil mi? O zaman bir de kendiniz dinleyin Nugent’in kendi ağzından’’ diyerek sanatçının konuşma videosunu ekrana taşıdı.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.