Amerikan halkının Suriye’ye askeri müdahale konusunda kafası karışık

Amerikan halkının Suriye’ye askeri müdahale konusunda kafası karışık

Yapılan kamuoyu yoklamaları Amerikan halkının Suriye’ye kimysal silah kullanımına karşılık yapılacak bir askeri müdahaleye sıcak bakmadığını gösterdi. Ancak ABD’lilerin kimyasal silah kullanıldığının belgelenmesi durumunda askeri operasyona destek verdiği görüldü.

Washington Post ile ABC News’in ülke genelinde yaptığı ortak çalışmaya göre her 10 Amerikalı’dan 6’sının Suriye’ye sınırlı askeri müdahaleye karşı olduğunu belirledi. Diğer yandan NBC News’in anketine göre ise her 10 Amerikalı’dan 5’inin Suriye’ye müdahaleye karşı olduğu yolunda fikir beyan etti.

Post-ABC News anketine göre askeri operasyona en fazla karşı çıkan grubun Demokratlardan ziyade bağımsızların olduğunu gösterdi. Ankete katılan bağısızların yüzd 66’sı askeri operasyona karşı olduğunu bildirdi.

Amerikan halkı Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına dair kesin delillerin olması durumunda buna askeri müdahaleye destek vereceğini gösteriyor. ABD vatandaşların kimyasal silah kullanıldığının belgelenmesi durumunda askeri müdahaleye sıcak bakanların oranı yüzde 63 iken karşı olanlar yüzde 30 da kalıyor.

Esed yönetimi tarafından 21 Ağustos’ta Şam’ın banliyösünde kullanılan ve bin 429 kişinin öldüğü rapor edilen kimsayal silah salırıdısına yönelik ABD’nin nasıl tepki göstereceği tartışmaları devam ediyor. Başkan Barack Obama, Suriye’ye karşı düzenlenecek muhtemel bir askeri operasyon için alınacak kararı Kongre ile paylaşma fikrinden sonra ilk defa yayınlanan ankette ABD’lilerin Suriye’de bitaraf olmadığını gösteriyor. Aynı ankette göre Suriyeli muhaliflere Amerikan halkının sempati ile bakmadığını gösterdi. Anket, ABD halkının 10’da 7’si Suriyeli muhaliflere silah verilmesine karşı olduğunu yönünde fikir belirttiklerini ortaya çıkardı.  

NBC News anketi geçen hafta yapılırken Post-ABC News kamuoyu yoklaması ise 28 Ağustos- 1 Eylül tarihleri arasında bin 12 kişi ile telefon ile görüşülerek hazırlandığı belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.