Amerikan halkının Kongre antipatisi her geçen gün artıyor

Amerikan halkının Kongre antipatisi her geçen gün artıyor

Amerikan halkının milletvekillerine karşı duyduğu antipati her geçen gün artıyor. Yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre milletvekillerinin performanslarından memnun olmayanların oranı yüzde 51’e yükseldi.

Washington Post ile ABC News’in ortaklaşa düzenlediği anket sonucuna göre geçtiğimiz çeyrek yüzyılda ilk kez halkın Kongre’nin performansından duyduğu memnuniyetsizlik yüzde 50’nin üzerine çıktı.

Uzmanlara göre halkın tepkisinde geçtiğimiz yıl federal hükümete kepenk kapattıran Temsilciler Meclisi’nin sağlık reformu, kaçak göçmen sorunu gibi konularda Beyaz Saray’la sürekli çekişen politikaları etkili oldu.

Anket sonuçlarına göre denekler kendi bölgesinden seçilen yerel milletvekillerine kendini federal vekillerden daha yakın hissediyor.

Post/ABC anketinin bir başka ilginç verisi de hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi seçmenlerin milletvekillerinden memnuniyetsiz olduğu. Demokrat Parti seçmenlerinin vekillerinden memnuniyetsizlik oranı yüzde 46 iken Cumhuriyetçilerde bu oran yüzde 44 olarak belirlendi. Anket 30 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında 1029 denekle gerçekleştirildi.

2010 yılında Cumhuriyetçi Parti Kongre’de kontrolü ele geçirmişti. Gallup şirketi geçtiğimiz aylarda yaptığı kamuoyu yoklamasında Amerikan halkının yüzde 40’ının kendi milletvekillerinin tekrar seçilmeyi hak etmediğine inandığının ortaya çıktığını açıklamıştı.

Kasım ayındaki seçimlerde Meclis’te bulunan 435 vekilden yüzde 85’i yeniden seçilebilmek için ter dökecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.