Amerikan halkı Senato’nun atamayı oylamasını istiyor

Amerikan halkı Senato’nun atamayı oylamasını istiyor

ABD genelinde yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre Amerikan halkının büyük çoğunluğu Senato’nun Yüksek Mahkeme’ye Başkan tarafından gösterilecek adayı oylamasını istediğini ortaya koydu.

Yüksek Mahkeme üyesi Yargıç Antonin Scalia’nın beklenmedik ölümü ile boşalan koltuğa ABD halkı Başkan Barack Obama’nın aday gösterceği kimseyi Senato’nun oylaması ile doldurulması taraftarı.

Pew Araştırma şirketi tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına göre Amerikan halkının yüzde 56’sı Senato’dan oylamaya gitmesini istediği görüldü. Ankete katılanların yüzde 38’i ise, Cumhuriyetçi Parti’nin gelecek yıl yeni başkanın aday göstermesi fikrine destek verdiğini belirtti.

Başkan Barack Obama, Scalia’nın yerine bir aday göstereceği mesajını geçen hafta vermişti. Senato’da çoğunluğu elinde bulunduran Cumhuriyetçiler ise Obama’nın göstereceği aday için oylamaya gitmeyeceklerini bildirmişti.

Beyaz Saray ile Cumhuriyetçiler arasında tartışmaya neden olan Yüksek Mahkeme üyeliği kritik öneme sahip. Scalia’nın ölümünden önce Yüksek Mahkeme’de muhafazakar eğilim 5-4 üstün durumdaydı. Scalia’nın ölümü ile Yüksek Mahkeme’de dengeler değişti. Obama’nın göstereceği bir aday ile de yargı sisteminin zirvesinde liberallerin ağırlığı artması söz konusu.    

Scalia, 13 Şubat günü Teksas eyaletinde doğal sebeplerden dolayı yaşamını yitirmişti.

Ankete katılan Cumhuriyetçilerin yüzde 66’sı Senato’nun oylamaya gitmemesi taraftarı. Aynı ankete katılan Demokrat Partililerin yüzde 79’u Senato’nun Beyaz Saray’ın göstereceği aday için oylama yapmasını istiyor.

Anketin 18-21 tarihleri arasında bin 2 kişi ile yapılan görüşme ile hazırlandığı bildirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.