Amerikalılar Obama için Ulusal Meydan’a koştu

Amerikalılar Obama için Ulusal Meydan’a koştu

ABD’nin çeşitli eyaletlerinden birçok kişi Obama’nın tekrar seçilmesi vesilesiyle 57.si düzenlenen geleneksel başkanlık törenine koştu. 700 binden fazla Amerikalının katıldığı ifade edilen tören Kongre’nin önündeki Ulusal Meydan’da gerçekleşti.

Soğuk havaya rağmen sabahın erken saatlerde meydanı dolduran halk, Kongre’ye olabildiğince yakın bölgeden yer bulmaya çalıştı. Belli kısımlara bölünen Ulusal Meydan’da, dolan kısımlardan giriş ve çıkışlar yasak olması sebebiyle töreni izlemeye gelen Amerikalılar yiyecek ve içeceklerini de beraberinde getirdi.

 MG 5101Yüz binlerce ABD bayrağının ücretsiz dağıtıldığı törene basının da ilgisi büyük oldu. CNN ve CBS gibi dev yayın kuruluşları tören alanında kurulan stüdyolarında tüm gelişmeleri dakika dakika izleyicilerine aktardı.

Töreni Zaman Amerika’ya değerlendiren ABD Kimyasal Korunma Başkanı ve Massachusetts Üniversitesi Öğretim Görevlisi Profesör Rafael Moure Eraso, meydandaki halk kalabalığının Obama’nın ülkeyi en iyi şekilde temsil ettiğinin kanıtı olduğunu ifade etti. Gösterilen ilgilinin Amerikalıların Obama’nın vizyonunu benimsendiğini ortaya koyduğunu belirten Eraso, Obama’nın göçmeler konusundaki ifadelerinin de çok etkileyici olduğunu söyledi. Eraso, “Başkanın göçmenlerin de vatandaşlarla eşit haklara sahip olması gerektiğini söylemsi çok güzel. Ben de bir göçmen olarak bu ülkeye geldim. Bu beni çok etkiledi.” şeklinde konuştu.

CUMHURİYETÇİYİM AMA OBAMA’YA OY VERDİM

Erken saatlerde ailesiyle meydana gelen Gart Depretta, bir Amerikalı olarak böylesine güzel bir geleneği  MG 5139kutlamanın çok harika olduğunu ifade etti. Cumhuriyetçi olmasına rağmen Obama’ya oy verdiğini söyleyen Depretta, bunun sebebinin ise Obama’nın ülke ve dünyanın geleceği için daha iyi bir vizyona sahip olmasına inanması olduğunu ifade etti. Obama’nın önünde ekonomiden dış politikaya birçok çözülmesi gereken konunun olduğunu da belirten Depretta, “Kendisinden beklentilerimiz büyük.” dedi.

Amatör Fotoğrafçı olan David Fox ise Virginia’dan geldiğini ve böylesine bir törene ilk kez katıldığı belirtti. Fox, 700 binden fazla insanın başkentin ortasında toplanmasının harika olduğunu ifade etti.

Obama’dan ikinci dönemde beklentilerinin büyük olduğunu söyleyen Fox, “Obama’nın daha agresif olacağına inanıyorum. Hatta First Lady Michelle Obama’nın bile daha agresif olacağını ve ikinci dönemde politikada daha çok rol oynayacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

 MG 5105Tören sonunda ünlü şarkıcı Beyonce, Donanma Bandosu eşliğinde ABD ulusal marşını seslendirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.