Alabama Eyalet Meclis Başkanı yolsuzluktan tutuklandı

Alabama Eyalet Meclis Başkanı yolsuzluktan tutuklandı

Alabama eyaleti Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili Başkanı Mike Hubbard yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı.

Savcılık, Hubbard’ın konumunu kişisel kazanç ve Meclis’e sunulan mevzuatları dahi çıkar amaçlı kullanma gibi 23 farklı suçlamadan dolayı tutuklandığını belirtti. Eyalet Kongresi’nin Temsilciler Meclisi başkanlığının yanı sıra Hubbard, aynı zamanda mensubu olduğu partinin de Alabama başkanlığını yürütüyordu.

Tutuklamanın ardından açıklama yapan Meclis Başkanı Hubbard, hakkında ileri sürülen suçlamaları kabul etmedi. Hubbard, kendisine karşı yürütülen soruşturmanın bir cadı avı olduğunu ileri sürdü.

Hubbard hakkında yürütülen iddianamenin aslında eyaletde devam eden bir kamu yolsuzluk soruşturmasının parçası olduğu belirtiliyor. Kamu yolsuzluğu soruşturmasına ismi takılan Hubbard’ın avukatı, müvekkilinin durumunun gözaltı mı yoksa tutuklama mı olduğunun henüz netlik kazanmadığını ifade etti. Hubbard’ın avukatı Mark White, tautuklama olduğuna karar verilirse müvekkilinin kefaletle salınacağını umduğunu aktardı.

Mark White, Hubbard hakkındaki tutuklama konusunda muğlak ifadeler kullansa da olayın geçmişi, polisin açık şekilde ne amaçla Meclis Başkanı’nı tutukladığını gösteriyor. Savcılık, yürütülen soruşturma nedeniyle kurulan özel jüri heyeti ile bir seneyi aşkındır Hubbard’ın evinde kapalı toplantıların yapıldığını açıklandı. Özel jüri, Hubbard’ın da adının geçtiği yolsuzluk soruşturmasında daha önce de Cumhuriyetçi Parti’nin eyalet milletvekili Barry Moore ile yine aynı partiden eski milletvekili olan Greg Wren’i suçlu bulmuştu.

Geçtiğimiz cuma günü tutuklanan Hubbard’ın avukatının kefalet talebine ise henüz mahkeme tarafından olumlu ya da olumsuz bir yanıt verilmiş değil.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.