Aktivist Ralph Nader’dan Demokratlara ‘asgari ücret’ eleştirisi

Aktivist Ralph Nader’dan Demokratlara ‘asgari ücret’ eleştirisi

Politik aktivist Ralph Nader, Demokrat Partilileri sert bir dille eleştirdi. Nader, saatlik asgari ücreti 10 dolar 10 cente çıkarmayan Demokratları, ‘politik oyun’ oynamakla eleştirdi.

Beş kez ABD başkanlığı için adaylığını koyan, avukat ve yazar Nader, Kongre’nin asgari ücreti artırmamasını eleştirdi. Temsilciler Meclisi’nden minimum saat ücretini yukarı çekecek yasanın çıkabilmesi için 24 Cumhuriyetçi Parti milletvekilinin desteğine ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Nader, “Ben 50 Cumhuriyetçi vekilin buna destek vereceğine inanıyorum” dedi.

Nader, “Demokratların mecliste 190’dan fazla imzası var. Ama onlar bunu Cumhuriyetçilere karşı bir koz olarak kullanmaktan vazgeçmiyor.” diye konuştu.

Demokratların asgari ücretin artırılması yolunda göstereceği çabaya sendikaların da destek olacağını belirten Nader, Demokratların isteksizliği yanında Cumhuriyetçi Parti’nin politikalarını daha ileri taşıyarak ‘fakirlere devlet tarafından sağlanan gıda yardımını dahi kesme cüreti gösterdiği’ni ileri sürdü. Nader, “Bu, utanç duyulacak birşey” dedi.

Nader, Senato Çoğunluk Lideri Nevada Senatörü Harry Reid ile New York Senatörü Chuck Schumer’ı da saatlik asgari ücretin artırılması konusunda samimi olmamakla eleştirdi.

Demokrat Partililer ülke genelinde en düşük saatli ücretin 10 dolar 10 cente çıkması yolunda Cumhuriyetçi Partilileri ikna edemedikleri için kanun teklifinin Kongre’den geçiremediklerini savunuyor. Geçtiğimiz Nisan ayında Senato’ya gelen kanun teklifi, Cumhuriyetçilerin engeline takılmış, Demokratlar da Temsilciler Meclisi’nden geçmez diyerek Senato’da oylanmasından vazgeçmişti. Siyasi kulislerde Kongre’nin yeni dönem çalışmalarında Demokratların bu kez kanun teklifini oylamaya götüreceği tahmin ediliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.