Adaylık yarışında Clinton rakipsiz gibi…

Adaylık yarışında Clinton rakipsiz gibi…

Demokrat Parti içindeki başkanlık önseçiminde başkan aday adaylarından olan eski dışişleri bakanı Hillary Clinton, yarışta adeta rakipsiz gibi.

Son yapılan kamuoyu yoklmasına göre Clinton, en yakın rakibi partinin Vermont Senatörü ve başkan aday adayı Bernie Sanders’a karşı aradaki farkı giderek açıyor.

Gallup ile US Daily’in ortak kamuoyu yoklamsına göre Demokrat Parti içinde Clinton’ının başkan aday adaylığını olumlu bulanların oranı son iki aya oranla yüzde sekiz Senatör Sanders ile arasındaki farkı da yüzde 21’e çıkardığı görüldü.

Demokrat Partililerin yüzde 76’sı Clinton’ın başkan aday adaylığına olumlu baktıları belirtirken aynı ankette yüzde 18 oranında seçmende aksi yönde görüş bildirdi. Aynı kurumların iki ay önce yaptığı ankette Clinton’a olumlu bakanlar yüzde 73, negatif düşünenler de yüzde 22 olarak tespit edilmişti.

Sanders’ın başkanlık adaylığı yarışına olumlu bakanların yüzdesi 51 iken olumsuz düşünenlerin oranı da yüzde 14 olarak belirlendi.

Demokrat Parti içindeki başkanlık önseçim yarışında üç aday bulunuyor. Clinton, Sanders dışında Maryland eyaleti eski valisi Martin O’Malley de bulunuyor. Ancak O’Malley’in anketlere göre seçmen nezdinde fazla bir karşılığı yok.

Demokrat Partinin üçüncü başkanlık canlı televizyon tartışma programı 19 Aralık’ta New Hampshire eyaletinde yapılacak.   

Anket, 1-30 Kasım tarihleri arasında ülke genelinde bin 628 kişi ile Demokrat ve bağımsız seçmenlere yapılan görüşme sonucunda yapıldığı bildirildi. Anketin yanılma yüzdesinin de 4 olduğu aktarıldı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.