Adaylık yarışı kızışıyor: Bugün 5 eyalette önseçim var

Adaylık yarışı kızışıyor: Bugün 5 eyalette önseçim var

2016 başkanlık seçimleri için bugün kritik gün. Hem Demokrat Parti, hem de Cumhuriyetçi parti bugün 5 ayrı eyalette önseçim yapıyor.

Ohio, Florida, North Carolina, Missouri ve Illinois eyaletlerinde gerçekleştirilecek ön seçimler partilerin adaylarının belirlenmesinde büyük önem arz edecek. Florida, Ohio ve Missouri eyaletlerinde kazanacak aday adayı diğer eyaletlerin aksine oradaki tüm delegeleri hanesine yazdıracak. Bu üç eyalette kazanan başkan aday adayı yarışta delege sayısı açısından büyük avantaj elde etmiş olacak.

Demokrat Partililerin Florida’da 246, Ohio’da 159, Missouri’de 84, Illinois’de 182 ve North Carolina’da 121 delegesi bulunuyor.

Cumhuriyetçilerde ise Florida 99, Ohio 66, Missouri 52, Illinois 69 ve North Carolina 72 delegeye sahip.

Başkan aday adaylarının partinin başkan adaylığını kazanma bilmesi için genel delege sayısının yarısından bir fazlasını alması gerekiyor. Teamüller göre Cumhuriyetçi Parti’de bin 237, Demokratlar da ise 2 bin 383 delege kazanan başkan aday adayı Temmuz ayında yapılan olan parti genel kurultayında resmen başkan adayı olarak açıklanıyor.

Bugüne kadar yapılan önseçimler sonunda Demokrat Parti’de Hillary Clinton, bin 231; rakibi Senatör Bernie Sanders ise 576 delege kazanmış durumda.

Cumhuriyetçilerdeki delege savaşını ise Donald Trump önde götürüyor. Trump’ın delege sayısı 460. Senatör Ted Cruz 370 delegeyle Trump’ı takip ederken, Florida Senatörü Marco Rubio’nun 163, Ohio Valisi John Kasich’in ise 63 delegesi bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.