Aday adayı oldu olacaktı derken nihayet son kararını açıkladı

Aday adayı oldu olacaktı derken nihayet son kararını açıkladı

ABD siyasetinin son aylarda tartıştığı isim olan Mitt Romney, 2016 başkalık seçimlerinde mensubu olduğu Cumhuriyetçi Parti’den tekrar aday adayı olup olmayacağı konusuna nihayet açıklık getirdi.

Aylardır bir bilinmeze dönen Romney’in başkanlık seçimleri için tekrar yarışıp yarışmayacağı nihayet neticeye kavuştu. Massachusetts eyaleti eski Valisi Romney, 2016 başkanlık seçimleri için partisinden aday adayı olmayacağını söyledi.

Daha önce 2008 başkanlık seçimlerinde de başkan aday adayı olan Romney, o dönem Senatör John McCain’e karşı yarışmış ancak kaybetmişti. Romney, 2012 yılında partisinin başkan adayı olmayı başarmış ancak seçimlerde Başkan Barack Obama’ya karşı bu defa kaybetmişti. Romney, bugün katıldığı bir toplantıda üçüncü defa başkan aday adayı olmak istemediğini dile getirdi. Romney, ‘‘Başkanlık için tekrar seçim yarışına katılma fikrinin artıları-eksilerini düşününce kararım en iyisinin parti içinde diğer lider adaylarına şans vermek yolunda oldu’’ dedi.

Geçtiğimiz ay başkan aday adaylığı için kamoyuna ipucu veren Romney, bu konuda bazı çalışmalar içinde olduğunu ifade etmişti. Lakin Romney, Bloomberg haber ajansına geçtiğimiz ekim ayında ‘‘Seçime girmeyeceğim, seçime girme gibi bir planım yok. Bu konuda başka bir yeni sözümde yok’’ demişti. Ancak bu sözlerinin ardından geçen bir kaç hafta sonrasında Romney, başkanlık seçiminde aday adayı olabileceği mesajını verdi. Katıldığı bazı toplantılarda parti içinde kendisine yönelik talebin olduğunu gördüğünde kararını gözden geçirebileceğini hatta bu konuyu düşündüğünü dile getirmişti. Romney nihayetinde bu ayın ilk haftalarında, aday adaylığı yarışı için donörleri ile biraraya gelmiş, eski seçim kampanyası çalışanlarını da toplamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.