Adalet Bakanlığı, Ferguson polisi hakkında soruşturma açıyor

Adalet Bakanlığı, Ferguson polisi hakkında soruşturma açıyor

ABD Adalet Bakanlığı, Ferguson’daki olayları bastırmak için aşırı güç kullanmakla eleştirilen yerel polis hakkında soruşturma açılacağını duyurdu.

Ağustos ayı başında beyaz bir polis memurunun silahsız siyahi bir genci öldürmesine tepki olarak Afro-Amerikalılar’ın Missouri eyaletinin St. Louis şehrinde başlattığı protestolara yerel polis müdahale etmişti. Ayaklanmanın bastırılamaması üzerine eyalet valisi orduyu göreve çağırmıştı.

Adalet Bakanlığı, Ferguson portestolarında polisi, medeni haklar yasasını ihlalle etmekle suçluyor.

Adalet Bakanı Eric Holder, Ferguson polisinin sistematik olarak siyahlara karşı ayrımcılık yürüttüğü suçlamalarına hedef olduğuna dikkat çekerek bu konunun da soruşturma kapsamında inceleneceğini duyurdu. Holder ayrıca polisin durdurma ve arama yetkisiyle, ölümcül müdahale ve gözaltında bulunanlara yönelik sert muamelesinin değerlendirmeye alınacağını kaydetti.

Federal hükümet ise, siyahi genç Michael Brown’un polis tarafından öldürülmesiyle ilgili ayrı bir soruşturma yürütüyor.

Ferguson polisi, Brown’ın kendisini durduran polis memuru Darren Wilson’a saldırdığını ve silahını almaya çalıştığını iddia ediliyor. Ancak görgü tanıkları, polis memurunun teslim olmak üzere elini kaldıran Brown’a defalarca ateş açtığını söylüyor. Yerel mahkeme, polis memuru Wilson’u yargılayıp yargılamama konusunu değerlendiriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.