ABD halkı Obama’ya dava açılmasına karşı

ABD halkı Obama’ya dava açılmasına karşı

Geçtiğimiz hafta Temsilciler Meclisi’nde üstünlüğü elinde bulunduran Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan Barack Obama’nın ‘yetki sınırını aştığı’ iddiası ile hakkında dava açabilmek için Meclis Başkanı’na yetki vermesine ABD halkının genelinin karşı olduğu ortaya çıktı.

Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner’in (Ohio) Başkan Obama’yı sağlık reformu paketinde bulunan ‘Hesaplı Yardım Kanunu’ konusunda yetki sınırını aştığı iddiasıyla dava edebilmek için Meclis’ten yetki almıştı. Boehner’in bu siyasi girişimine ABD halkının pek de sıcak bakmadığı CBS News’in kamuoyu yoklaması ile ortaya çıktı. Ankete katılan deneklerin yüzde 54’ü Başkan’a dava açılmasını doğru bulmadıklarını savunurken Boehner’i destekleyenlerin oranı yüzde 37 olarak ifade edildi.

Yine geçtiğimiz günlerde CNN televizyon haber kanalının anket sonucuna göre de Başkan’a dava açılmasını doğru bulmayanların oranı yüzde 57 olarak belirlenirken destekleyenlerin oranı 41 olarak açıklanmıştı.

Cumhuriyetçi Parti’den beş milletvekilinin Meclis’ten geçirilen tasarıya Demokratlarla birlikte alehte oy kullanmasına karşı çoğunluğu elinde bulunduran sağcı parti kararı çıkarmayı başarmıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.