ABD’den İsviçre’ye Microsoft kariyerli büyükelçi

ABD’den İsviçre’ye Microsoft kariyerli büyükelçi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yeni İsviçre Büyükelçisi Suzi LeVine görev yerine geldi. Adı ABD’nin en gözde yeni diplomatları arasında anılan LeVine, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği ve güvenlik konularına yoğunlaşacağını söyledi. Hafta başında ailesiyle birlikte başkent Bern’e gelen Suzi LeVine, basın mensuplarını rezidansında ağırladı.

Önceki yıllarda özel sektörde çalışan büyükelçi, Microsoft ve Expedia gibi şirketlerde kariyer yaptı. Yerel basında çıkan habere göre LeVine, başkan Barack Obama’nın seçim kampanyasına 1,5 milyon dolarlık bağış toplamıştı. 44 yaşındaki LeVine, siyaset ve diplomasideki tecrübesizliğinin problem olmayacağını öne sürdü. Yeni büyükelçi, özel sektörde kazandığı deneyimi ve ikili ilişkilerdeki yeteneği sayesinde görevini başarıyla yerine getireceğini ifade etti.

ABD ile İsviçre’nin güçlü tarihi bağları olmasına rağmen diplomatik ilişkiler son yıllarda gerildi. Amerikan müşterilerinin banka bilgilerini vermeyen İsviçre bankaları, vergi anlaşmazlıkları ve Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) skandalı ikili ilişkiyi yıprattı. Obama’nın İsviçre’yle olan sorunların giderilmesi için Suzi LeVine’i görevlendirdiği belirtiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.