ABD’den Irak’a 200 milyon dolar ek insani yardım

ABD’den Irak’a 200 milyon dolar ek insani yardım

ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD’e karşı mücadelede başarılı olunması için Irak’ta kapsayıcı bir hükümetin kurulmasının önemine değinerek bu ülkeye 200 milyon dolarlık ek yardım yapacaklarını açıkladı.

ABD Başkanı Barack Obama, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. İki lider görüşmelerinin ardından Oval Ofis’te kameraların karşısına geçti. Başkan Obama, IŞİD ile mücadelede önemli gelişmelerin elde edildiğini vurguladı. IŞİD’e ait tesislerin zarara uğratıldığını ve zayıflatıldığını kaydeden Obama, “IŞİD’in kontrolüne geçen bölgenin dörtte biri kurtarıldı” dedi.

IŞİD’e karşı mücadelede başarılı olacaklarını berlirten Obama, Başbakan İbadi’nin Şii, Sünni, Kürt ve tüm Irak halkının ülkenin egemenliği altından bir araya gelmesini sağlayacak kapsayıcı bir hükümet yönündeki taahhütlerinin bu yöndeki önemine dikkat çekti.

Obama, görüşmede kapsayıcı hükümetin oluşturulabilmesi için ABD’nin nasıl destek olabileceğini ele aldıklarını belirtti. ABD’nin birincil önceliğinin IŞİD’in yok edilmesi ve Irak’ın egemenliği olduğunun altını çizdi. Ayrıca Irak’ta güvenliğin sağlanabilmesi adına neler yapılabileceklerini konuştuklarını ifade etti. Başkan Obama Irak’a 200 milyon dolar ek insani yardım yapacaklarını sözlerine ekledi.

İbadi Irak’ın karşı karşıya olduğu terörist saldırıların sadece bölgenin değil dünyanın güvenliği için de bir tehdit olduğunu vurguladı. Başkan Obama ve ABD halkının Irak için büyük fedakarlık yaptığını belirten İbadi, “Size şunu temin ederim ki bu fedakarlıklar çöpe gitmedi. Irak demokrasiye ulaşmak ve kendi egemenliğini kurmak adına büyük gelişme sağladı” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.