ABD’den DHKP-C üyesinin mal varlığına dondurma kararı

ABD’den DHKP-C üyesinin mal varlığına dondurma kararı

ABD Dışişleri Bakanlığı DHKP-C’nin gençlik yapılanması sorumlusu olduğu iddia edilen Bulut Yayla’yı terörist faaliyetler ya da teröristleri destekleyenlere yönelik yaptırımlar getiren E.O. 13224 başlıklı başkanlık kararnamesi kapsamına aldı.

Bakanlık yaptığı yazılı açıklamada Bulut’un Marksist terörist örgüt DHKP-C’nin eğitimli bir üyesi olduğunu belirtilerek ABD hükümetine kayıtlı tüm mal varlığını dondurma kararı aldı.

Yayla’nın 13224 başlıklı başkanlık kararnemesi kapsamına alınması ile DHKP-C’nin Yabancı Terör Örgütleri listesindeki durumu gözden geçirildiği ve devamına karar verildiği duyuruldu. Bu bağlamda DHKP-C’ye yönelik maddi veya herhangi kaynak desteğini bilerek sağlama, sağlamaya kalkışma veya yardım konusunda anlaşmanın yasaklanmasına ve ABD finans kurumlarının kontrolü veya mülkiyetindeki tüm DHKP-C varlıklarının dondurulmasına devam edileceği açıklandı.

Açıklamada ayrıca ABD, Türk Hükümetlerine ve NATO’ya karşı olan DHKP-C’nin Marksist-Leninist ideolojiyi savunduğu ve Türkiye’yi sosyalist bir ülke yapma amacında olduğu ifade edildi. Örgütün Ankara’daki ABD Büyükelçiliği ile AK Parti Genel Merkezi’ne ve Adalet Bakanlığı’na yapılan saldırıların arkasında olduğu belirtildi.

Amerikan Hazine Bakanlığı tarafından Eylül 2001’de çıkarılan 13224 sayılı kararname, uluslararası terörizmi desteklediği belirtilen kişi ve kurumların mal varlıklarına el koyma ve Amerikan kurumları iletişlemlerini engelleme konusunda Başkan’a yetki veriyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.