ABD de siber saldırılarına karşı yaptırım kararı aldı

ABD de siber saldırılarına karşı yaptırım kararı aldı

Başkan Barack Obama, ABD tarihinde ilk defa casusluk ya da kasten siber saldırıları gerçekleştirenlere karşı uygulanacak yaptırım programına onay verdi.

Beyaz Saray, özellikle Amerikan şirketleri ve kamu kurumlarına karşı Çin ve Rusya’dan yapılan siber saldırıları engeleyebilmek için bazı uygulamaları hayata geçiriyor. Hackerların elektronik saldırılarını önleyebilmek için alınan yaptırım kararları için Obama, “Siber saldırılar ekonomik ve ulusal güvenliği ciddi zorluklar çıkarıp tehdit oluşturmakta Amerika Birleşik Devletleri için” dedi.

Obama, alınan yaptırım kararlarının yalnızca kötü niyetle siber tehdit oluşturup kurumların ticari sırları ve hassas bilgilerini elde etmeye çalışanlara yönelik olacağını belirtti.

ABD bundan sonra siber saldırı yapan bireyler gibi kurumlara da özel cezalar kesecek. ABD, yaptırım cezası ile Batılı şirketlerin fikri ekonomik mülkiyetlerini Rusya ve Çin gibi ülkelerden gelen siber saldırılara karşı korumayı hedefliyor. ABD daha önce Batılı şirketlere yönelik Çin ve Rusya kaynaklı saldırıların olduğunu savunmuştu. Bu bağlamda çalıntı ticari sırları kullanıp kar elde etmeye çalışan şirketlere ağır yaptırımlar öngörülüyor.

Yaptırım kararının alınmasında geçtiğimiz yılın son ayında Sony, Target, Home Depot gibi dev Amerikan şirketlerine yönelik Kuzey Kore menşeli olduğu ileri sürülen siber saldırının etkili olduğu belitiliyor. ABD hükümeti, bazı siber saldırıların Rusya ve Çin merkezli hackerlara devlet desteği sağlanarak kurumların ticari sırlarını çalmaya çalışmakla suçlamıştı.Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) eski direktörü Keith Alexander da bu durumu “Tarihin en büyük zenginlik transferi” diye bu durumu özetlemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.