ABD’de oylar yeniden sayılıyor

ABD’de oylar yeniden sayılıyor

ABD Başkanlık yarışında Donald Trump’ın galibiyeti zorlu bir sürece girdi.

Wisconsin Eyaleti Seçim Komisyonu, ABD Yeşiller Partisi başkan adayı Jill Stein’ın yeniden sayım talebini kabul etti. Oylar bir hafta içinde yeniden sayılacak.

Stein, diğer iki kritik eyalet Michigan ve Pennsylvania’da da yeniden sayım başvurularını yapmak için gereken parayı topluyordu. Wisconsin’in yanısıra Pennsylvania’da da yeniden sayım yapılması için 7 milyon dolarlık hedefin 5.3 milyon dolarına ulaşılmasının ardından Hillary Clinton’ın kampanyası kendilerinin de bu durum için yardımda bulunacağını açıkladı.

Anketler bu üç eyalette Hillary Clinton’ı önde göstermesine rağmen, sandıktan çok az farkla Trump birinci çıkmıştı. Trump bu sayede ülke çapında seçici delege sayısını 290’a çıkarmış ve 232’de kalan Hillary Clinton’a karşı başkanlık yarışını kazanmıştı. Bu üç eyaleti Clinton kazansa, o başkan olacaktı.

Michigan’da resmi sonuçlar da henüz ilan edilmiş değil, bu eyalette kazanan aday, yapılan projeksiyonlar sonucu medya tarafından ilan edilmişti.

Yeşiller Partisi adayı Stein bu üç kritik eyalette yeniden sayım için aktif kampanya yürütüyor.

Eyaletlerden başkanı seçmekle görevli delegelerin sayısındaki değişim kadar fikrini değiştirecek delegeler de önem arz ediyor. Şu an için 3 Cumhuriyetçi Partili delege Trump yerine Clinton’a oy vereceklerini açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.