ABD yönetiminin Türkiye’ye çağrısı için Carson: İkiyüzlülük

ABD yönetiminin Türkiye’ye çağrısı için Carson: İkiyüzlülük

Cumhuriyetçi Parti’den 2016 başkanlık seçimleri için başkan aday adayı olan ünlü doktor Ben Carson, ABD’nin Türkiye’ye Suriye sınırında güvenliği arttırması çağrısına “ikiyüzlülük” olarak tanımladı.

Meksika ile kendi sınırında kaçak geçiş sorununu çözememiş bir ülkenin Türkiye’nin Suriye sınırında güvenliği sıkılaştırması çağrısını “ikiyüzlülük” diye eleştiren Carson, “Aslında böyle bir şey iyi olur (sınırda güvenliğin arttırılmasını kast ediyor), IŞİD’e katılımların önü ciddi anlamda kesilir. Ama aynı anlayışla kendi sınırımıza bir bakalım, tamamen delik deşik halde” dedi.

Geçen hafta Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde çıkan habere göre Beyaz Saray Türkiye’ye Suriye sınırından IŞİD’e katılmak üzere sınırdan kaçak geçişleri önleyebilmesi için daha fazla güvenlik tedbiri alması konusunda uyarıda bulunduğunu yazmıştı.

ABD’nin kendi sınırlarını yeterince koruyamadığına dikkat çeken Carson, “Teröristler sınırlarımızdan geçerse buraya gelebilir. Ben oraya gittim (Meksika sınırını kast ediyor). Gördüklerimin karşısında şaşırdım, uyuşturucu tacirler oradan rahatlıkla geçip gider” dedi.  

Sınır güvenliğinin her  Amerikan halkı yakından ilgilendirdiğini belirten Carson, “Biz sınırlarımızı ve dolayısıyla Amerikan halkının koruyamazken, Obama’nın oturduğu yerden siz sınırlarınızı koruyun demesi iki yüzlülüktür” diye konuştu.

SURİYELİ MÜLTECİLERE DAHA FAZLA YARDIM YAPILMALI

Geçen hafta Ürdün’de bulunan Suriyeli göçmenlerin bulunduğu kampta gördükleri ve dindiği izlenimi de Fox televizyon kanalında katıldığı programda paylaşan Carson, Suriyeli mültecilere daha fazla yardım yapılması gerektiğini dile getirdi.

“Ürdün insanı harikulade insanlar. Onların söylediği ABD’de dahil olmak üzere tüm dünya ülkelerinin mültecilere daha fazla yardım yapmaları” diye konuşan Carson daha sonra şöyle devam etti; “O insanlar (Ürdünlüler) kalplerini, topraklarını açmış. Ancak onların bu insanlara sürekli bakabilecek paraları yok. Orada yeni hastane yapmışlar ancak bu hastaneyi hayata geçirebilecekleri maddi imkandan yoksunlar.”  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.