ABD, vatandaşlarından Yemen’i derhal terk etmelerini istedi

ABD, vatandaşlarından Yemen’i derhal terk etmelerini istedi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yemen’de bulunmaları elzem olmayan memurların tahliye edilmesi talimatını verdi. Vatandaşlardan da ülkeyi derhal terk etmeleri istendi. Karara gerekçe olarak terörist saldırı tehdidi gösterildi.

El Kaide’nin saldırı düzenleyeceği ihbarı üzerine birçok Batılı ülke Yemen’deki elçiliklerini kapatmıştı. Washington yönetimi ise Yemen’e ek olarak Ortadoğu ve Afrika’daki birçok elçilik ve konsolosluğunun kapısına geçici olarak kilit vurmuştu.

YEMEN’DE HAVA SALDIRISI

Bu arada Yemen’in orta kesimlerinde düzenlenen hava saldırısında El Kaide üyesi oldukları sanılan 4 kişi öldü. Marib vilayetinde, hareket halinde bir aracı hedef alan saldırıda ölenler arasında üst düzey bir El Kaide üyesi olduğu iddia edildi.

Amerikan basını, terör örgütü El Kaide’nin elebaşı Eymen el Zevahiri’nin yardımıcısına Yemen’de büyük bir saldırı planıyla ilgili gönderdiği mesajın ele geçirilmesi üzerine alarma geçildiğini yazdı. Yemen İçişleri Bakanlığı ise başkent Sana ve diğer şehirlerde saldırı hazırlığında oldukları öne sürülen 25 kişinin listesini yayınladı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.