ABD, Ross Wilson’ı Ankara’ya yeniden gönderiyor

ABD, Ross Wilson’ı Ankara’ya yeniden gönderiyor

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Türkiye’ye maslahatgüzar olarak geri dönüyor. Obama yönetimi, yeni büyükelçi adayı John Bass Kongre’den onay alana kadar Ankara’da boşluk olmaması için eski büyükelçisini maslahatgüzar olarak yarın Türkiye’ye gönderiyor.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, “ABD Başkanı Barack Obama tarafından Ankara Büyükelçiliği görevine aday gösterilen John Bass, 50’yi aşkın büyükelçi adayıyla birlikte ABD Senatosu’nun onayını almayı beklemektedir. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, böyle önemli bir pozisyonda herhangi bir boşluk oluşmaması amacıyla ve aciliyet gerektiren bölgesel sorunlara anında cevap verebilme konusunda Türkiye ile ABD arasındaki güçlü ilişkilerin oynadığı merkezi rolü dikkate alarak, 2005-2008 yılları arasında ABD’nin Ankara Büyükelçiği görevini yürüten Ross Wilson’dan, geçici olarak Maslahatgüzarlık görevini icra etmek üzere Ankara’ya dönmesini talep etmiştir.” denildi.

Wilson’ın, 6 Eylül 2014 tarihinde Ankara’ya gelmesi bekleniyor.

2000-2003 yılları arasında Amerika’nın Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak görev yapan ve 2005-2008 yılları arasında Amerika’nın Türkiye Büyükelçiliği görevini yürüten Wilson, daha sonra çalışmalarını akademik alanda ve düşünce kuruluşlarında yürütmek üzere emekliye ayrılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.