ABD özel kuvvetleri Suriye’de IŞİD liderini öldürdü

ABD özel kuvvetleri Suriye’de IŞİD liderini öldürdü

ABD ordusuna bağlı Özel Kuvvetlerin Suriye’nin El Amr bölgesinde düzenledikleri operasyonda, IŞİD‘in önemli liderlerinden Ebu Seyyaf’ın öldürüldüğü açıklandı.

Ebu Seyyaf’ın hedef alındığı operasyon Beyaz Saray ve Pentagon tarafından da doğrulandı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan operasyon kararının ulusal güvenlik ekibinin oy birliğiyle verdiği teklif üzerine ABD Başkanı Barack Obama tarafından alındığını ifade etti.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Bernadette Meehan Abu Sayyaf’ın IŞİD’in üst düzey liderlerinden biri olduğunu hatırlattı., Sayyaf’ın özellikle IŞİD’in en önemli kaynaklarından biri olan yasadışı petrol ve gaz kaçakçılığında önemli rolü bullunduğuna dikkat çekti. Ebu Sayyaf’ın eşi Ümmü Sayyaf’ın da IŞİD’in terör eylemlerinde önemli rol oynadığından şüphelendiklerini ifade eden Meehan, Ümmü Sayyaf’ın operasyonda sağ olarak ele geçirildiğini ve Amerikan askerleri tarafından Irak’ta gözaltında tutulduğunu söyledi.

Meehan, Irak otoritesinin bilgisi doğrultusunda yapılan operasyonda hiçbir Amerikan ordu görevlisinin yaralanmadığını belirtti.

ABD Savunma Bakanı Ash Carter ise açıklamasında Başkan Barack Obama’nın emri doğrultusunda düzenlenen operasyonda Ebu Seyyaf’ın hedef alındığını söyledi. Operasyonun IŞİD’e vurulan bir başka önemli darbe olduğunu dile getiren Carter, söz konusu terör örgütüne yönelik operasyonların devam edeceği mesajının verdi.

ABD ordusu Ağustos 2014’ten bu yana Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı 3 bin 500’e yakın hava saldırısı gerçekleştirdi. Günlük 8.5 milyon dolara mal olduğu ifade edilen hava operasyonlarının ABD’ye bu güne kadarki toplam maliyetinin 2 milyar doları bulduğu ifade ediliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.