ABD Meclisi Netanyahu’yu davet etti, Beyaz Saray karşı çıktı

ABD Meclisi Netanyahu’yu davet etti, Beyaz Saray karşı çıktı

ABD Kongresi’nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu Kongre’de konuşmak üzere davet etti. Ancak Beyaz Saray Boehner’e anında cevap vererek, bu davetin protokolü hiçe saymak olduğunu söyledi.

Boehner’in, ‘İran tehdidi’ konusunda önümüzdeki ay kongrede konuşma yapması için Netanyahu’yu davet ettirmesi Beyaz Saray’ı kızdırdı.

Boehner, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Netanyahu’yu 11 Şubat için Kongre’ye İran tehdidini anlatması için davet ettiğini bildirdi.

BEYAZ SARAY: LİDERLERİ LİDERLER DAVET EDER

Boehner’in daveti, Başkan Barack Obama’nın önceki gün ‘‘Birliğin Durumu” konuşmasında dile getirdiği “İran’a yeni bir ambargo kararı alırsa Kongre, bunu iptal ederim” sözünün ardından geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında daveti, “Bu protokolü hiçe saymaktır” şeklinde yorumladı.

Bir başka ülkenin liderini ancak o ülkenin liderinin davet edebileceğini ve bunun geleneksel olarak bu şekilde süregeldiğini belirten Earnest, “Liderleri ancak liderler davet eder” diye tepki gösterdi.

Earnest, Beyaz Saray’ın, Netanyahu’nun muhtemel ABD ziyareti için henüz İsrailli yetkililerle görüşmediklerini de dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.