”ABD Kore yarımadasında barış ve istikrar istiyor”

”ABD Kore yarımadasında barış ve istikrar istiyor”

Savunma Bakanlığı Sözcüsü George Little, Kore yarımadasında barış ve istikrar istediklerini söyledi.

    

Little, gazetecilerle günlük sohbet toplantısında, ABD’nin mart ayında başlayan ve iki ay sürecek ”Yavru Kartal 2013” gibi Güney Kore ile yürüttüğü askeri tatbikatlara devam edeceğini belirtti.

    

Bunun, ABD’nin, Güney Kore’ye verdiği taahhütleri ve bölge ile Kore yarımadasında barış ve istikrarı devam ettirme yönündeki istekleri çerçevesinde yapıldığını ifade eden Little, ”Askeri tatbikatlarımızda odağımız tamamen müttefiklik güvencesiyle alakalı. Güney Korelilere, müttefikliğimize derinden bağlı olduğumuzu göstermekle alakalı. Bizim, onların Güney Kore’deki güçlerimizle savunmasına yönelik taahhüdümüz var ve bizim aynı zamanda bölgenin barış ve istikrarına yönelik taahhüdümüz var” dedi.

    

Little, Güney Kore ile yapılan tatbikatların yalnızca bu ülkeye değil, Japon dostları için de bir gösterge olduğunu kaydetti.

    

Kuzey Kore’nin önünde de ”Sorumsuz, kavgacı ve aşırı ısıtılmış retoriklerle yürüttüğü provokasyonlara devam etme veya barış yolunu seçme” seçeneği bulunduğunu belirten Little, ”Bizce onlar için artık şerit değiştirme zamanı. Kore yarımadasında barış ve istikrar istiyoruz ve bizce bu, bölgedeki herkes için en iyisi” diye konuştu.

    

Little, Japonya’daki Kadena Hava Üssü’nden kalkan iki F22 uçağının Güney Kore’nin Osan Hava Üssü’ne konuşlandığını belirterek, ”Bununla F22, Güney Kore’ye 4. kez konuşlanmış oldu. F22, Yavru Kartal tatbikatının parçası olarak, ABD ve Güney Kore ordusuna ikili eğitim ve Güney Kore’nin üst düzey yetkililerine oryantasyon vermek üzere Osan Hava Üssü’nde sabit teşhirde” ifadesini kullandı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.